Фъстъците са вкусни и здравословни ядки, които се оказаха истинска

...
Фъстъците са вкусни и здравословни ядки, които се оказаха истинска
Коментари Харесай

Ето защо шепа фъстъци на ден могат да предотвратят един куп болести

Фъстъците са вкусни и здравословни ядки, които се оказаха същинска мода измежду феновете на здравето поради невероятните изгоди и високото наличие на протеини, а универсалният им усет е неразделна част от няколко кулинарни култури. Уникалният фъстъчен усет и кремообразната текстура способстват за известността на тази елементарна ядка. Ето за какво шепа фъстъци на ден могат да дадат на организма по този начин нужната дневна доза.

Фъстъците съдържат доста витамини и минерали, измежду които витамин Е, магнезий, фолат, мед и аргинин. Нещо повече, богатият на протеини  фъстък го трансформира в чудесна храна за хора на диета или се пробват да натрупат мускулна мощ.

Фъстъците са богати на калории, само че умереният банкет на ден може да усъвършенства цялостното здраве.

Според изследвания, умереният банкет на фъстъци на ден може да помогне за възстановяване на здравето на сърцето, действието на мозъка, понижава риска от инсулти и покачва имунитета. Затова в добре да консумирате фъстъци всеки ден.

2. Намалява холестерола

Ежедневният банкет на фъстъци може да помогне за понижаване на неприятния холестерол
 Обличайте единствено такива облекла, с цел да не ви хапят комарите Обличайте единствено такива облекла, с цел да не ви хапят комарите
Ужилването от насекомо може да бъде доста рисково, даже животозастрашаващо, изключително в случай че сте алергични към отровата му. Затова при ужилва...

3. Подобрява функционалността на мозъка

Добавянето на шепа фъстъци към вашата диета може да усъвършенства мозъчната ви мощ, да усъвършенства паметта и действието на мозъка. Според изследванията, прибавянето на ядки към вашата диета може доста да усъвършенства положението при заболяването на Алцхаймер и да ускори паметта. Фъстъците съдържат мниги витамин В3 или ниацин, който подбрява здравето на мозъка. Нещо повече, фъстъците оказват помощ за понижаване на депресивните признаци, като освобождават серотонин, а съществуването на триптофан оказва помощ за предизвикателство на сън и усъвършенства психологичното здраве.

4. Помага при намаляване

Фъстъците обезпечават задоволеност, лимитира апетита и за справяне с него. Нещо повече, съществуването на фибри също ви поддържа сити за по-дълъг интервал от време. Така фъстъците на закуска или прибавянето на фъстъчено масло към вашите шейкове, смутитата също ще допринесат за това да се почувствате сити, което в допълнение води до загуба на тегло и оказва помощ за справяне с диабета.

5. Как да използваме фъстъците?
 Нещо ви е ухапало? Ето по какъв начин да разберете какво е и рисково ли е Нещо ви е ухапало? Ето по какъв начин да разберете какво е и рисково ли е
Често се случва да бъдем ухапани от насекомо, а от време на време е мъчно да определим какво тъкмо ни е предизвикало дискомфорта, който нормално...

Има няколко метода да консумирате фъстъци всеки ден:

- прибавете паста от фъстъци към вашите супи, с цел да придадете кремообразна текстура.

- Добавете печени ядки към вашите салати и разбъркайте с пържени зеленчуци.

- Можете да употребявате фъстъчено масло към шейкове и смутита или здравословни пудинги.

- Добавянето на фъстъчено масло към нарязани ябълки, хлебни наздравици или потреблението му като сос с месни деликатеси също е здравословно и вкусно лакомство.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР