Фашизирани и нацифицирани проруски болшевици искат отново да превърнат България

...
Фашизирани и нацифицирани проруски болшевици искат отново да превърнат България
Коментари Харесай

Доц. Момчил Дойчев: У нас няма осъден за измяна и предателство в полза на Русия, защото трябва да се стигне до върховете на държавата

Фашизирани и нацифицирани проруски болшевици желаят още веднъж да трансфорат България в съветска колония

Цивилизованият свят е в очевидна война с обединението на властническите диктатури - Русия, Китай, Иран и ислямистите, споделя пред Faktor.bg политологът и съпредседател на АСБ

Интервю на Мая Георгиева

- Г-н Дойчев, Атлантическият съвет на България (АСБ) постоянно е упорствал за обединяване и единодушие на атлантическите сили. Макар и мъчно сглобката тази година се случи. Какви опасности дебнат сътрудниците в Народното събрание?

- Случилото се през тази година може да се квалифицира като мъчно реализирано знамение – основаване на постоянно държавно управление от партии, които заявяват цялостна несъответственост между тях, въпреки да настояват, че изповядват сходни евроатлантически полезности. Това избави България от нанадолнището, по което се беше спуснала с поредицата служебни държавни управления на президента Радев. Това е огромен триумф, без значение че се назовава нетрайна „ сглобка “ на несъвместими детайли. В последна сметка се оказа, че детайлите не са толкоз несъвместими, щом имат общи цели и ползи, почиващи на обща, въпреки и към момента мъглива визия за евроатлантическо развиване на България. Промените в Конституцията, въпреки и минимални и оспорвани са доказателство, че при благосклонност от двете страни могат да се получат ненадейно положителни резултати. Рисковете са свързани с непрестанните опити за дестабилизация на държавното управление и парламентарното болшинство от страна на президента и трите опозиционни антисистемни партии Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ. Тези партии се конкурират в полето на крайната радикализация с, всъщност, антиевропейска и антидемократична изразителност. Президентът Радев се конкурира с тях, от дълго време изгубил главната си функционалност да бъде внушителен обединител на нацията. Обратно - той се трансформира в основен разединител, ретранслирайки непрестанно тезите на путиновата агитация в България. Социалният капацитет на това анти-евроатлантическо говорене от президента и трите посочени опозиционни партии не е огромен – т.е. поддръжка към него могат да имат до една трета най-много от българските гласоподаватели. Но така наречен русофили, т.е. русороби-путинофили разчитат на дефицитите в българския политически живот – най-много неосъществените декомунизация, лустрация и дерусификация на всеобщото схващане. Напротив – най-много посредством подконтролните медии и избрани рупори на путинската антидемократична агитация - следим увеличаване на носталгията по комунистическото минало, потребление на непреодолените русофилски заблуди и суеверия, основаване на комплициране в всеобщото схващане, посредством политическа дезинформация с подправени вести, " различни обстоятелства " и " постистини " като инструмент на съветската хибридна война срещу България, която освен не е серпантина, само че и се усили през последните 10 години.

- Трябва ли да бъдем наивници, че президентът и проруските сили няма да търсят реванш?

- Реваншизмът е главен детайл от тактиката за дестабилизиране на евроатлантически избор на българите. Какво значи реванш – значи, че тези сили няма да се успокоят до момента в който не осъществят задачите на путинската хибридна експанзия, ориентирана срещу България. България към момента е по-скоро фиктивен, а не автентичен член на Европейски Съюз и НАТО. През последните 20 години и изключително при служебните държавни управления на Радев ние се държахме по-скоро като неутрална страна с външно незабележим, само че мощен проруски уклон. Червено-кафявите реваншисти все по-откровено желаят и официално да напуснем евроатлантическите структури. Те се съпротивляват на приемането ни в еврозоната и в Шенген, тъй като знаят, че по този метод евроатлантическият ни път става обезпечен и никакъв завой към пропутинска властническа тирания няма да бъде вероятен. Не инцидентно съветските сътрудници на въздействие като проф. Дарина Григорова безочливо желаят Путин откакто денацифицира Украйна да денацифицира и България. Това значи, че тези в действителност не социалисти и националисти, а фашизирани и нацифицирани проруски болшевици желаят още веднъж да трансфорат България в съветска колония, каквато бяхме по време на комунистическата тирания за 45 години. Няма да им се получи, само че те пречат с всички сили на сполучливото развиване, мира и благоденствието на българския народ. Защото знаят, че елементарни и необразовани хора се ръководят с сопа по-лесно и по-лесно могат да бъдат безнаказано грабени, както беше по времето на комунистическата тирания.

- На няколко пъти беше поставяна тематиката за импийчмънт на президента, действителна ли е към момента такава алтернатива?

- Мисля, че Радев към този момент работи за лична партия или придвижване, основаващо са на концепцията да се избави изцяло фалшифицираната по време на съветско-комунистическата тирания българска история и по-специално проруската антибългарска митология за Трети март. Измамата Трети март както аз и доста други професионални историци и политолози я назоваваме, се основава на груба имитация, създаваща това жестоко политическо поверие, както се показва основателят на БСДП Димитър Благоев, което и до момента не е преодоляно. Мисля, че не е належащо официално да се желае импийчмънт на проруския президент. Достатъчно е той президент да бъде изолиран и непрестанно разобличаван за проруските и антибългарски позиции, които толкоз безразсъдно искрено споделя с една извънредно неразумна ненавист. Това няма да му донесе нищо положително, само че дано си има вяра, че като напусне президентския поста и направи партия, народът ще тръгне след него. Една историческа неистина не може да бъде дълготраен претекст за ново партийно строителство.

- Освен че още от времето на Димитър Благоев русофилството у нас е превърнато в поверие, по какъв начин да си разбираем, че доста българи поддържат насилника, терорист и агресор Путин и режима в Кремъл?

- Бих споделил все по-малко българи поддържат незаконния путински режим и незаконната война на Руската федерация срещу Украйна. Това е неизбежно. Както се вижда от социологическите данни за пръв път през тази година от десетилетия насам българите сякаш правят оценка, че с помощта на нашия цивилизован избор ние живеем в мир, а не сме подложени на " специфична военна интервенция ", че ситуацията в България спрямо ситуацията в целия останал свят напълно не е толкоз пагубно както от десетилетия ни внушава руско-комунистическата агитация.

- Войната в Украйна навлезе в извънредно сложна фаза. А в Съединени американски щати предстоят тежки избори. Може ли да чакаме смяна в геополитическия курс, който да провокира опасности както за Европа, по този начин и за България?

- Мисля че американската политическа система е по този начин конструирана, че да защищава и от най-некомпетентни президенти, в случай че инцидентно такива се озоват на власт. За разлика от България, там управляващите не са " самостоятелни " - т.е. разграничени и опълчени една на друга, а са сложени в положение на непрекъснат съвместен надзор. Системата на уравновесени управляващи работи, въпреки през последните десетилетия да следим в резултат на доста фактори, един от тях е необявената хибридна война срещу нашата цивилизация и нейните съществени полезности. Атакувани са точно тези полезности, които са създали Съединени американски щати най-силна икономическа мощ, американската народна власт най-твърда, страната - първа военна мощ. Войната в Украйна и срещу Израел слагат на тестване американската мощ. Предизвикателство е опитът за обединяване на властническите диктатури - Русия, Китай, Иран и ислямистите в арабските страни срещу цивилизования либерален свят. Войната в Украйна се стегна и в случай че ние не предоставим нужната помощ тя да завърши с победа на Украйна и цивилизования свят, ще имаме съществени проблеми, защото режимът на Путин към този момент е изгубил разумен надзор над своите дейности. Но все пак би трябвало да бъде подложен на място и се надявам, че ще бъде подложен на място до края на идната годишна най-късно.

- Русофили и путинофили вият на умряло след демонтажа на МОЧА. Представят ни го като разделяне на нацията – склонен ли сте с тези техни вопли и внушения?

- Всъщност тъкмо фашизираните и нацифицирани путинофили разделят нацията и техният президент, който е все по-откровен путински резидент и е блестящо доказателство за това. Този писък срещу изправянето на фалшифицираната ни от руско-съветските окупатори и техните български прислужници история е подбуден от премахването навръх тези монументи, които нямат нищо общо с историческата истина и подкопават достойнството и националното достолепие на българите. Не е допустимо да имаме чест и национално достолепие, в случай че в обществената среда преобладават съветски и руски окупационни монументи, които са към този момент над 350. При това някои от тях нямат нищо общо с българската история /като адм. Ушаков или маршал Жуков, или са в чест на българомразци като граф Игнатиев и Аксаков. А някои от тези нови окупационни монументи са издигнати след 1989 година

- От АСБ непрестанно съобщавате и осветлявате хибридни интервенции на Русия. Има ли страната запас да се оправи с хибридната война на Москва в България?

- Българските държавни управления не смеят да кажат намерено и до момента, че Русия води срещу нас необявена хибридна война. Но по какъв начин да го кажат, когато държавният уред, службите, прокуратурата, партиите, публичните медии са пропити с съветски сътрудници на въздействие, които саботират всеки опит да се обясни и противодейства на тази съветска хибридна - пропагандна, дезинформационна, психическа и идеологическа експанзия. Прикриха се даже терористичните атентати на съветските служби срещу българските оръжейни фабрики и производители на оръжие и трябваше от партньорските служби да ни насочат към източниците на маса покушения против българската самостоятелност, към съветските шпиони в посолството на Руската федерация с цел да може с голямо забавяне и половинчато ние да реагираме. Политическият ни хайлайф наподобява робува на безусловно безумната теза, че в случай че реагираме надали не ще влезем във война с Русия. Очевидно за огромна част от така наречен политически хайлайф ние сме неутрална, а не евроатлантическа страна. А това значи, че всяко съветско нахлуване срещу нас значи Руската федерация да не нападне по едно и също време, Съединени американски щати, НАТО, Европейски Съюз - т.е. целия цивилизационен блок. А Путин не е чак толкоз вманиачен. Но Радев, Българска социалистическа партия и " Възраждане " даже помощта за Украйна считат надали не като оповестяване на война на " братска ", съгласно тяхното извратено мислене, Русия, която освен това публично ни е оповестила за неприятелска страна.

- В Полша към този момент са наказани 12 индивида за шпионаж в интерес на Русия, а у нас няма нито един наказан, откакто към този момент са почнали правосъдни производства против няколко лица по обвиняване за национално изменничество?

-Очевидно би трябвало да се задействат способени, знаещи и можещи магистрати - прокурори и следователи - за разплитането на шпионските афери. Но се багра че в случай че това стане, ще се стигне до върховете на държавната власт и тъкмо по тази причина у нас няма никой наказан за държавна измяна и национално изменничество в интерес на вражеска Русия.

- С какво възприятие ще изпратите 2023 година, има ли „ оптимистична доктрина “ за българския народ през 2024 година?

- Ние българите като цяло сме носталгични към предишното, песимистични към сегашното, само че оптимистични за бъдещето. Да си пожелаем през новата 2024 година да продължат позитивните промени и процеси, да се укрепи правоохранителната и правосъдна власт, стопанската система и политическата система като цяло, да се разделим с още руски окупационни монументи, да преосмислим въз основа на историческите обстоятелства, а не на внедрените легенди и митове ролята на Русия и Съюз на съветските социалистически републики в нашата история, най-сетне катедралният храм в София да си върне името на българските светци св. св. Кирил и Методий, най-сетне да влезем през 2024 година в Шенген и от 2025 година в еврозоната, да приключат войните в Украйна и Близкия Изток с победа на демокрациите, а не на тираните, най-сетне да гледаме по-оптимистично на нашето развиване и на света като освен това си останем и реалисти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР