Фарьорските острови поднесоха една от големите изненади в тазгодишното издание

...
Фарьорските острови поднесоха една от големите изненади в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Фарьорите изненадаха Турция и направиха победата на България в Скопие задължителна

Фарьорските острови сервираха една от огромните изненади в тазгодишното издание на Лигата на нациите, откакто реализираха домашен триумф с 2:1 над Турция в последния им мач от Дивизия С.
 Трябва ни нова победа! България в люта борба с Косово и Фарьорите да не е при футболните “джуджета ” Трябва ни нова победа! България в люта борба с Косово и Фарьорите да не е при футболните “джуджета ”
Този триумф обаче е неприятна вест за България. Причината е, че Фарьорите са измежду главните ни съперници за място в четвъртата урна на жребия за квалификациите на Евро 2024, който се дефинира точно от класирането в Лигата на нациите. Така успеха на островитяните още повече задължава „ лъвовете “ да завоюват неделната си аудиенция на Македония. 

Що се отнася до самия мач, домакините записаха значимия триумф след два бързи гола през втората част. В 51-вата минута отбраната на южната ни съседка позволи серия от неточности, от което се възползва Вильормур Давидсен, с цел да открие резултата. Осем минути по-късно вратарят на гостите излезе неразчетено и беше осъден от Йоан Едмундсон за втория гол в мача. До края силите на гостите стигнаха единствено за почетно попадение на резервата Сердар Гюрлер минута преди приключването на постоянното време.

Въпреки че Турция направи втори следващ разочароващ мач след домакинското реми 3:3 с Люксембург, отборът завоюва групата си с 13 точки и се изкачи назад в Дивизия В. Фарьорите, които за първи път в историята си са непобедени в четири следващи срещи, останаха втори в подреждането с 8 пункта, като имат с три по-малко от втория Люксембург. Последната Литва приключи единствено с 1 точка и по този начин изпада в най-долната дивизия на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР