Фармацевтичният гигант Pfizer установи, че суровините, използвани в ранните етапи

...
Фармацевтичният гигант Pfizer установи, че суровините, използвани в ранните етапи
Коментари Харесай

Pfizer намали обема на планираните доставки

Фармацевтичният колос P fizer откри, че суровините, употребявани в ранните стадии за изработката на имунизацията , не дават отговор на нужните стандарти. През ноември чиновниците на компанията обявиха, че тя възнамерява да понижи двойно плануваните доставки на ваксини против Сovid-19 тази година. Решението акцентира провокациите, пред които са изправени фармацевтичните компании при бързото адаптиране на веригите за доставка, с цел да отговорят на огромното търсене, разяснява американското издание The Wall Street Jornal

Въпреки това, както в началото беше планувано, компанията чака да създаде над милиард дози от имунизацията си през 2021 година . Pzer и неговият немски сътрудник BioNTech се надяваха да доставят 100 милиона дози от имунизацията си до края на тази година, само че на 9 ноември те оповестиха понижаване с 50 милиона дози. В сряда, 2 декември, Обединеното кралство утвърди имунизацията, ставайки първата западна страна, която стартира да имунизира популацията. Американската организация за храните и медикаментите (FDA) също тества тази двуфазна ваксина и може да я утвърди още през декември. Това ще разреши имунизацията в Съединени американски щати да стартира преди края на 2020 година Американският регулатор също тества ваксина, създадена от Moderna в Кеймбридж, Масачузетс, която може да стартира да се доставя преди Коледа. Плановете на Pzer да достави 100 милиона дози ваксина остават в действие доникъде на ноември. Тогава към този момент беше ясно, че проблемите на веригата за доставки са прекомерно съществени, с цел да се реализира тази цел.
 Кралица Елизабет ще получи имунизацията против COVID-19 до седмици
Кралица Елизабет ще получи имунизацията против COVID-19 до седмици

На Острова се готвят за имунизация

На 9 ноември Pzer разгласи, че нейната ваксина, създадена с BioNTech, е била над 90% ефикасна . В същото изказване се споделя, че компанията чака да " създаде до 50 милиона дози през 2020 година и до 1,3 милиарда дози през 2021 година ". В съпоставяне с първичните проекти, цифрите за 2020 година са доста понижени. " Закъсняхме. Първите няколко партиди първични материали не отговаряха на стандартите. Решихме този проблем, само че няма да имаме задоволително време да осъществим проекта за тази година ", сподели източник, директно зает с производството на тази ваксина. Представителите на Pzer не прецизираха какъв тип първични материали не са задоволителни за увеличение на производството. Обикновено става дума за антивирусни субстанции, антисептични течности, стерилна вода и детайли от ДНК на самия вирус. ДНК детайлите на вируса не могат да причинят съществени признаци, само че те карат човешкото тяло да създава антитела.

Започнахме да сътворяваме нашата верига за доставки на съставни елементи през март, когато имунизацията към момента се развиваше . Това е изцяло невиждано ", сподели източникът, упоменат погоре. Pzer и BioNtech към момента възнамеряват да произведат 1,3 милиарда ваксини през 2021 година, а разликата в дозите от 50 милиона ваксини тази година ще бъде обезщетена по-късно, когато производството тръгне с цялостен потенциал. Одобрението от Обединеното кралство за имунизацията е крайъгълен камък в напъните да се трансфорат обещаващите нови технологии в общодостъпна ваксина за рекордно малко време. Обединеното кралство е поръчало 40 милиона дози от имунизацията. Те ще бъдат задоволителни, с цел да имунизират 20 милиона души. През ноември държавното управление съобщи, че може да получи 10 милиона дози до края на годината, само че се чака да достави единствено 4-5 милиона дози.
 Меркел даде обещание финансова поддръжка за немския бизнес през 2021 година и скорошна ваксина
Меркел даде обещание финансова поддръжка за немския бизнес през 2021 година и скорошна ваксина

" Ще победим вируса малко по малко, само че да сме реалисти, няма да е за няколко месеца "

Министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Мат Ханкок съобщи, че имунизациите ще бъдат направени незабавно откакто дозите бъдат създадени в белгийската фабрика на Pzer. По думите му през идващите дни ще бъдат направени към 800 хиляди имунизации и още " няколко милиона " през декември. Американското държавно управление към този момент е направило поръчка за 100 милиона дози ваксини а от Pzer, запазвайки си правото да закупи спомагателни 500 милиона дози. Европейският съюз е поръчал 200 милиона дози с опция за закупуване на още 100 милиона дози Япония е поръчала 120 милиона дози Страните в Южна Америка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР