Фармацевтичният гигант Eli Lilly отчете приходи за четвъртото тримесечие и

...
Фармацевтичният гигант Eli Lilly отчете приходи за четвъртото тримесечие и
Коментари Харесай

Печалбите на фарма гиганта Eli Lilly надминаха прогнозите на Уолстрийт

Фармацевтичният колос Eli Lilly регистрира доходи за четвъртото тримесечие и поправени облаги, които надминаха упованията на анализаторите. Резултатите са свързани с стартирането на пазара на новия медикамент за намаляване Zepbound и по-високите цени на лечението за диабет Mounjaro.

Zepbound, който завоюва утвърждението на американските регулатори при започване на ноември, осъществя 175,8 милиона $ продажби за четвъртото тримесечие.

Тримесечните резултати са първите, които включват продажбите на продукта, който съгласно някои анализатори може да регистрира повече от милиард $ продажби през първата си година на пазара и в последна сметка да се трансформира в най-успешния медикамент на всички времена, показва CNBC.

Акциите на Eli Lilly нарастнаха с над 5% при започване на американската комерсиална сесия.

Ето какво регистрира Eli Lilly за четвъртото тримесечие спрямо това, което Уолстрийт очакваше, въз основа на изследване на анализатори от LSEG (преди Refinitiv):

Печалба на акция: $2,49 поправени по отношение на $2,22 предстоящи.

Приходи: 9,35 милиарда $ против предстоящи 8,93 милиарда $.

Eli Lilly регистрира чиста облага от 2,19 милиарда $, или 2,42 $ на акция, за четвъртото тримесечие, по отношение на облага от 1,94 милиарда $, или 2,14 $ на акция, година по-рано.

Фармацевтичният колос записва доходи за четвъртото тримесечие от 9,35 милиарда $, което е с 28% повече от същия интервал преди година.

Прогнозата на Eli Lilly за 2024 година също е в сходство с упованията.

Компанията чака поправена облага за цялата година от $12,20 до $12,70 на акция и доходи от 40,4 до 41,6 милиарда $.

Анкетираните от LSEG анализатори чакаха поправена облага за цялата година от 12,43 $ на акция и продажби от 39,38 милиарда $.

Акциите на Eli Lilly скочиха с съвсем 60% предходната година, защото известността на медикаментите за намаляване внезапно набъбна макар високите цени, смесеното застрахователно покритие и шепата неприятни странични резултати. С пазарна капитализация от почти 673 милиарда $ Eli Lilly е най-голямата фармацевтична компания, основана в Съединени американски щати.

По-високите цени на по-старите медикаменти, изключително Mounjaro, значително са помогнали за увеличение на приходите на Eli Lilly, споделиха от компанията. Mounjaro регистрира 2,21 милиарда $ продажби за четвъртото тримесечие по отношение на едвам 279,2 милиона $ за същия интервал преди година.

Анализаторите чакаха лекарството да донесе 1,73 милиарда $ доходи в международен мащаб, съгласно оценки, събрани от FactSet.

Това нарастване отразява засиленото търсене, само че също и „ по-високите осъществени цени “ в Съединени американски щати заради пониженото потребление на стратегиите за спестовни карти на Eli Lilly, чиято цел е да оказват помощ за понижаване на разноските от джоба на пациентите за медикаменти като Mounjaro.

Ръстът на приходите се дължи и на продажбите на хапчето за рак на гърдата Verzenio на Eli Lilly, които са нарастнали с 42% до 1,15 милиарда $ за тримесечието заради увеличеното търсене и по-високите цени.

Този резултат обаче е под упованията на анализаторите, които предвидиха 1,18 милиарда $ продажби за интервала.

Продажбите на Jardiance, таблетка, която намалява кръвната захар при пациенти с диабет вид 2, са се покачили с 30% до 798,1 милиона $ за четвъртото тримесечие. Анализаторите чакаха 771,8 милиона $ продажби от Jardiance.

Междувременно Eli Lilly сподели, че по-високите цени са обезщетени от по-ниските на другото им лекарство за диабет Trulicity, както и на инсулиновия артикул Humalog.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР