Фармацевтичните компании трябва да бъдат много прозрачни“ за рисковете и

...
Фармацевтичните компании трябва да бъдат много прозрачни“ за рисковете и
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Частичен локдаун в Турция, Индия надхвърли прага от 10 милиона заразявани

Фармацевтичните компании би трябвало да бъдат „ доста транспарантни “ за рисковете и изгодите от имунизациите в напъните за слагане на завършек на ковид ната пандемия. За това прикани пред Агенция Франс Прес шефът на най-големия азиатски производител на медикаменти.

„ Такеда “, една от най-големите фармацевтични компании в света, не създава своя лична ваксина, само че има контракти с няколко компании да транспортира техни препарати в Япония и също тества лекуване на вируса.

„ Трябва да управляваме обстановката добре, да бъде доста транспарантни и извънредно възпитателни в метод, по който представяме продуктите “, съобщи основният изпълнителен шеф на „ Такеда “ Кристоф Вебер.

„ Лекарствата и имунизациите в никакъв случай не са съвършени. Винаги има някакви странични резултати “, показва Вебер, който стана част от компанията през 2014 година и я оглави година по-късно след близо две десетилетия в английската „ ГлаксоСмитКлайн “.

Все отново той е оптимист, че промишлеността може да изясни рисковете и изгодите.

„ Недоверието към имунизациите е мощно, изключително в някои страни, само че доста ваксини пазят против заболявания, с които хората в никакъв случай не се срещат “, разяснява Вебер. 

Турция вкарва нови противоепидемични ограничения малко преди празниците . От 21 ч. на 31 декември до 5 ч. сутринта на 4 януари турските жители няма да могат да излизат на открито.

Това, обаче не важи за туристите. Те могат умерено да се разхождат на всички места и когато и да е, съобщи bTV.  Музеи, заведения за хранене и кафенета са отворени , само че в тях не може да се сяда, може единствено да се поръчва за у дома или на открито.

В същото време в  Съединените щати фармацевтичната компания Moderna стартира разпространяването на своята ваксина против COVID-19 , предадоха международните организации, представени от Нова телевизия.

В Съединените щати фармацевтичната компания " Модерна " стартира разпространяването на своята ваксина против Covid-19, предадоха международните организации. 

Очаква се в неделния ден камионите да доближат до повече от 3 хиляди 700 точки в Съединените щати. Това разгласи военачалник Гъстав Пърна, който управлява интервенцията по разпространяването на имунизациите в страната. По думите му, първите 20 милиона дози от имунизациите на " Модерна " и на " Пфайзер-Бионтех " ще бъдат доставени на обособените щати до първата седмица на януари.

В изказването си пред медиите, генералът се извини и за подадената неверна информация, че броят на доставяните дози от имунизацията на " Пфайзер-Бионтех " през идната седмица  ще е по-малък от планувания.

Южна Корея записва рекордните близо 1100 нови случая на ковид през последното денонощие, съобщи Ройтерс.

Открито е ново огнище на епидемията в затвор в столицата Сеул, където били открити 185 инфектирани, прецизира Българска телеграфна агенция.

На фона на записаните над 1000 нови случая на ковид за пето следващо денонощие, южнокорейските управляващи са подложени на критика, че са стегнали ограничаващите ограничения прекомерно късно, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че при започване на пандемия та Южна Корея бе посочена като сполучлив образец в международен мащаб, откакто бе възприела метод на бързо следене на контактите на инфектираните и всеобщо тестване. За разлика от предходната вълна на епидемията в страната, която се отличаваше с няколко огромни огнища, в този момент се следят доста клъстъри, което ускорява безпокойствата, в изискванията на дефицит на кревати в лечебните заведения.

За миналите 24 часа в Южна Корея са били доказани 1097 нови случая на ковид , в това число 25 привнесени от чужбина. Досегашният връх от 1076 регистрирани инфектирани датираше от сряда.

Общият брой на доказаните случаи на ковид в Южна Корея приближава 50 хиляди (49 665).

15 индивида са умряли през последното денонощие от затруднения, провокирани вируса. Смъртните случаи в Южна Корея към този момент са общо 674, заяви ТАСС.

Броят на пациентите с ковид , настанени в болница в тежко или в сериозно положение, се е нараснал с трима до 278.

Индия надвиши прага от 10 милиона заразявания с ковид , предадоха осведомителните организации.

Здравното министерство заяви, че през последното денонощие са регистрирани 27 022 нови заразявания, с което общият им брой става 10 004 893. Смъртните случаи са се нараснали с 338 и са общо 144 789.

През последните седмици обаче в Индия се следи доста понижаване на броя както на новите заразявания, по този начин и на умрелите с ковид. От 14 декември страната регистрира под 30 000 нови заразявания дневно, а от 12 декември - под 400 смъртни случая дневно.

Индия е втората страна в света след Съединени американски щати, надхвърлила 10 милиона инфектирани с ковид.

Нидерландското държавно управление забрани всички пътнически полети от Англия . Причината - в страната е открит първият случай на инфектиран с новия мутирал вариант на ковид а, който беше разпознат в Обединеното кралство. Забраната влиза в действие в 7 часа тази заран българско времеи ще важи до 1 януари. 

От здравното министерство на Нидерландия показаха, че новият вариант е открит при изследване на случай при започване на месеца. Сега специалистите ревизират по какъв начин тъкмо е станало заразяването и дали има други случаи, свързани с него.

Премиерът Марк Рюте разясни, че възбраната на полетите се вкарва като защитна мярка.

Французите, преболедували COVID-19, ще имат опция да бъдат имунизирани против това заболяване, само че не по-рано от три месеца след появяването на първите признаци . Това се споделя в обновените рекомендации за имунизация от Висшия комитет по опазване на здравето (HAS) на Франция, фрагменти от които са представени в събота от вестник „ Фигаро “, оповестява ТАСС.

Експертите означават, че „ наличните данни досега не ни разрешават да разберем дали има някаква изгода от имунизацията на тези, които към този момент са се заразили с SARS-CoV-2 “. От друга страна, след тримесечно следене, „ няма обилни странични резултати при имунизиране на хора, които към този момент са имали COVID-19 “.

" На този стадий не е належащо систематично да се имунизират хора, които към този момент са преболедували знаменателен COVID-19. Тези хора, обаче би трябвало да могат да се имунизират, в случай че желаят, след консултация с доктор. В този случай наподобява за предпочитане да се съблюдава най-малък интервал от три месеца от момента поява на признаци ", се споделя в документа.

В същото време комитетът не предлага да се разчита на данни от кръвни проби за установяване на имунитет към заболяването, защото " сега е мъчно да се дефинира имунологичен маркер, който да приказва за отбрана против ТОРС-CoV-2 ". Учените също по този начин мощно предлагат да се направи тест за ковид и да се изчака негативен резултат за всички, които желаят да получат ваксина, само че знаят, че неотдавна са били в контакт с притежател на заболяването.

По-голямата част от французите обаче няма да могат да получат имунизацията до пролетта на 2021 г. В обновените рекомендации HAS удостоверява, че служащите и жителите на старешки домове и лекари, които са в контакт с пациенти с COVID-19, ще бъдат първите, които ще бъдат предпазени от вируса. Организацията обаче отбелязва, че в някои случаи в ранните стадии имунизацията може да бъде получена и от тези, които не са включени в листата с предпочитани групи от популацията, да вземем за пример хора с имунодефицитни положения, кръвни болести или бъбречна непълнота. Те ще включват и хора с тризомия 21 (синдром на Даун), за които рискът от развиване на тежка форма на болестта или даже гибел е изключително висок.

Бременните дами към момента не са приоритет за имунизация, защото по дифолт са били изключени от клинични изпитвания. Комитетът обаче е подготвен да актуализира рекомендациите за тях незабавно щом станат налични съответни научни доказателства.

Френският министър председател Жан Кастекс показа на чуване в Народното събрание (долната камара на Народното събрание на страната) тактика за имунизация на популацията, съгласно която първата фаза ще стартира в края на декември. Той посочи, че през първата фаза (6-8 седмици) ще бъдат имунизирани към 1 милион души, които са изложени на максимален риск от заразяване с COVID-19. Втората фаза ще обхване още 14 милиона французи, а третата фаза за останалото население би трябвало да стартира в края на пролетта.

Според Кастекс, до момента управляващите са закупували ваксини от „ Pfizer “ и „ Moderna “, само че в бъдеще страната може да закупи още най-малко две марки ваксини, в случай че бъдат сполучливо тествани и утвърдени за приложимост. Общо са поръчани към 200 милиона дози за 100 милиона души, като се вземе поради обстоятелството, че всеки ще изисква две инжекции. Ваксинациите във Франция ще бъдат доброволни, хората ще получат опция да се имунизират вкъщи.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че имунизацията против ковид в страните от Европейски Съюз ще стартира на 27-29 декември, само че френските управляващи към момента не са показали съответна дата. По-рано Европейската организация по медикаментите (EMA) разгласи, че ще вземе решение за ваксина, създадена от консорциум от „ Pfizer “ и „ BioNTech “ на 21 декември. На собствен ред Европейската комисия разгласи, че 2 дни по-късно ще може да позволи използването на имунизацията в страните от Европейски Съюз. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР