Фантастика или мистификация? Всички столетници трябва да живеят още век,

...
Фантастика или мистификация? Всички столетници трябва да живеят още век,
Коментари Харесай

256-годишен старец разкрил тайната на дълголетието си

 256 годишен човек

Фантастика или мистификация?

Всички столетници би трябвало да живеят още век, с цел да бият върха на Ли Чинг-Юн. Този мъж живял 256 години! И това не са никакви нелепости, историята е изследвана от учени и публицисти.

В публикация на New York Times от 1930 година се споделя, че университетският професор Ченгду Ву Чунг-цзе намерил държавни записи на Китайската империя от 1827 година, в които Ли Чинг-Юн е поздравен за 150-ия си рожден ден, а също по този начин и документи от 1877 година, в които го поздравяват към този момент с неговите 200 години.

През 1928 година публицист от New York Times написал, че множеството старци, живеещи в съседство с Ли Чинг-Юн, си спомняли по какъв начин още техните дядовци им разказвали, че го знаят от деца, само че и тогава той си бил възрастен мъж.

Ли Чинг-Юн бил търговец на лечебни билки.

От 10 години ги събирал из планините и разбрал, че те могат да оказват помощ за многогодишен живот. Почти 40 години той се продържал към билкова диета, консумирайки единствено билки и гъби като рейши, лициум, див жен шен.

През 1749 година, на възраст от 71, той се включил към армията на Китай като учител по бойни изкуства. Ли бил повсеместен любим, 23 пъти бил женен и повече от 200 пъти станал татко.

Според общоприетите в неговата провинция разкази, Ли от дребен умеел да чете и да написа, и събирайки билки, съумял да посети Гансу, Шанси, Тибет, Сиам и Манджурия.

През първите си 100 години той траял да събира и да продава лечебни билки. След това продавал билки, събрани от други. Наред с другите китайски билки, той продавал ганодерма, лициум, див жен шен, хи шу ву и готу кола, и живеел на диета от тези билки и оризово вино.

Но той не бил единствен.

По думите на един от учениците на Ли, един път той срещнал мъж, който бил на повече от 500 години. Дълголетникът го научил на дихателните извършения ци гун и му дал няколко диетични рекомендации, които можели да му оказват помощ да удължи живота си до свърхчовешки лимит.

На смъртния одър Ли споделил популярната си фраза:

„ Направих всичко, което трябваше да направя в този свят. Отивам си у дома “.

Могат ли тези думи да бъдат една от най-големите секрети на дългия и благополучен живот? Интересно е, че  в актуалния цивилизован свят се опитваме да се борим с възрастта благодарение на високотехнологични инфрачервени устройства и най-съвременните лекарствени препарати.

Веднъж попитали Ли каква е тайната на дълголетието и той дал отговор:

„ Пазете сърцето в тишина, седете като костенурка, ходете бодро като гълъб и спете както спи куче-пазач “.

Ли твърдял, че вътрешният мир и успокоение, в комбиниране с дихателни извършения, е неговата загадка за дългоденствие. Очевидно е, че режимът му също изиграл значима роля. Но изумително, че най-старият човек на земята приписвал своето дългоденствие точно на разсъдъка си.

Защо е толкоз мъчно да се повярва в това?

Хората, чиято междинна дълготрайност на живота съставлява 65 години, мъчно имат вяра даже в живота след 100. А да си показват, че някой е живял повече от 200 години е доста комплицирано.

Трябва да имаме поради, че съществуват хора, които не живеят  изтощителен работен график, нямат си работа със отговорности по заеми, не дишат мръсния градски въздух и постоянно се занимават с физически извършения. Те не ядат захар, брашно или всеки различен артикул, обработен с пестициди. Не се хранят на крайник както ние сме привикнали.

Те не ядат пържено месо, сладки десерти и артикули с ГМО. Не пушат и не пият алкохол. Порцията им не просто е изчистена от нездравословни артикули, с които ние толкоз постоянно се глезим. Тя включва суперполезни артикули и лечебни растения, които, сходно на стероиди, въздействат на нашите органи и имунна система.

Те прекарват свободното си време измежду природата, медитирайки и практикувайки дихателни техники, които усъвършенстват психическото, физическото и прочувственото здраве.

Те имат здрав сън. Много време прекарват под слънцето, а знаем, че когато успеем да си починем малко на слънце, се усещаме по този начин, като че ли младеем, и назоваваме това „ отпуска “. Представете си по какъв начин прекарвате целия си живот в планината, на фона на безусловно психическо, духовно и физическо благоденствие.

Дори за секунда няма подозрение, че в случай че се придържаме към тези здравословни модели на държание, животът до 100 няма да ни се коства толкоз тайнствен.

Ако се отнасяте вярно към своето тяло, кой знае на каква възраст ще завърши животът ви.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР