Фани Давидова е юрист, мениджър в международна компания, експерт по

...
Фани Давидова е юрист, мениджър в международна компания, експерт по
Коментари Харесай

Абсолютно безобразие е училището да подготвя най-много за четворка

Фани Давидова е правист, управител в интернационална компания, специалист по отбрана на персоналните данни. Коментарът е от профила й във " Facebook ".

Х 000 лева Толкова ще ми коства подготовката на Н. за кандидатстване в читаво учебно заведение. Променям сумата, с цел да не се фиксираме в числата. Няма никакво значение точната сума. Ако детето е усърдно и си наляга парцалите през цялата образователна година, би трябвало да няма проблем да изкара над 5.50 без грам частни уроци и спомагателна помощ.

Това, което ще платя, е междинна цена. Може да коства 10 хиляди, може и 2, 3 и т. н.

Плащам ги на школа, лицензирана, записана, плащаща налози. За сумата получавам безупречен документ.
Шансът дете да се оправи единствено в учебно заведение, без помощ и спомагателна подготовка, с цел да изкара конкурентен резултат, клони към 0.

Не се окайвам, изкарвам ги, ще ги платя, само че е АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ, учебното заведение да приготвя за четворка в най-хубавия случай, даже детето доста да се старае.

1. Не приказваме за изпит в особено учебно заведение , за което се изискват специфични умения или подготовка над междинната (математическа, художествена или различен тип профилирана гимнаия). Говорим за народен изпит, идентичен и наложителен за всички, който да оцени равнището на асимилиране на междинния материал за всички възпитаници. Браво на даровитите и съзнателни деца, аз живо такова не познавам, само че несъмнено има, които по този начин просто пътем, без да поставят особени старания, изкарват 6. Браво, Евала, Конграчулейшън! Аз приказвам за по този начин по-обикновените деца, като да вземем за пример моето и тези на приятелите ми. НЯМА дете, което да е изкарало резултат над 5.50 без частни уроци и/или школа и/или единият родител с повече свободно време да го приготвя.

2. Аз не стачкувам въобще против цената. Доброто обучение е скъпо нещо - постоянно е било по този начин на всички места по света. Така и би трябвало да бъде - положителното обучение е инвестиция в бъдещи по-високи приходи. Няма по какъв начин да бъде на ниска цена. Но отново споделям – тук ИЗОБЩО не приказваме за нещо изключително, първокласно или елитно. Тук приказваме за покриване на приблизително равнище на приблизително обучение. Това е, което не може да бъде покрито от учебното заведение, даже и при грижливост и усърдие на мислено осъзнато дете на 13 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР