Фалшивият сигнал за тревога, който получиха на телефоните си хиляди

...
Фалшивият сигнал за тревога, който получиха на телефоните си хиляди
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кой изкара ангелите на хората с безумното съобщение за бедствие?

Фалшивият ”сигнал за паника ”, който получиха на телефоните си хиляди жители в България малко преди 19:00 часа през вчерашния ден, докара до спор сред депутата от „ ИТН “ Тошко Йорданов и Божидар Божанов от коалиция ПП-ДБ, написа FROGNEWS.

„ Кой министър от министерство на електронното ръководство е дал пари и по каква поръчка и какъв брой на външната компания дето изкара ангелите на хората довечера с безумното известие за злополучие??? “, написа в обществената мрежа X Йорданов.

Не е МЕУ, а Министерство на вътрешните работи. 3 години си в политиката, а базови неща още не си научил за това по какъв начин действа страната “, отговори му Божанов.

Официалното пояснение е друго:

Човешка неточност е довела до изпращането на две разнообразни известия през мрежата на един от мобилните оператори на " сигнал за паника " на телефоните на хиляди жители в България, оповестиха от Министерство на вътрешните работи тази заран.

От вътрешното министерство още нощес излязоха с позиция по въпроса. „ Във връзка с подготовката на системата BG Alert един от мобилните оператори, e пуснал тестово известие към клиентите. Съобщението не е координирано с Министерство на вътрешните работи и няма връзка с съответно събитие “, се споделя в известието.

Малко по-късно от Vivacom също излязоха с публична информация по случая - тъй като известието излезе на апаратите на техни консуматори. Оттам прецизират, че тестовото известие не е оповестено от оператора, а от ангажирания с въвеждането на системата BG Alert реализатор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР