Фалшиви 33 024 кг прах за пране, 8217 л течен

...
Фалшиви 33 024 кг прах за пране, 8217 л течен
Коментари Харесай

Иззеха голямо количество фалшиви перилни, почистващи препарати и медикаменти на Капитан Андреево

Фалшиви 33 024 кг прахуляк за пране, 8217 л течен почистващ препарат, както и 14 670 лекарствени артикули задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при две обособени инспекции през септември, оповестиха от Агенция " Митници ".

При един от случаите на 26.09.2023 година идва товарен автомобил с непозната регистрация на път от Турция през България за Косово. Водачът – косовски жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока – перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в товарното помещение се открива, че стоката дава отговор на заявеното по документи, само че е със лога на известни марки.

Открити са 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг- общо 9984 кг прахуляк за пране и 16 палета с общо 8217,6 литра течен препарат за измиване на съдове. В хода на инспекцията, в предната дясна част на полуремаркето до челната стена, се открива, че са укрити и кашони с недекларирани лекарствени артикули. Открити са 14 670 медикамента, измежду които инжекционни разтвори, ампули и таблетки с друго предопределение. На водача е формиран акт по Закона за митниците.

Другият случай е от 06.09.2023 година, когато е осъществена инспекция на товарен автомобил с непозната регистрация на път от Турция за България. Според показаните документи транспортираната стока е перилни препарати. При осъществената щателна митническа инспекция са открити 27 палета с опаковки по 10 кг- общо 23 040 кг прахуляк за пране. Всички опаковки са с логата на две известни търговски марки, с надписи на турски език.

В осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност перилните и почистващи препарати са арестувани. За случаите са известени притежателите на комерсиалните марки, който са удостоверили, че стоката е подправена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР