Фалшивата ваксинация в България изкривява световната статистика, заяви проф. Радка

...
Фалшивата ваксинация в България изкривява световната статистика, заяви проф. Радка
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Не е вярно, че у нас има много починали с ваксина! Просто сертификатите им са менте

Фалшивата имунизация в България изкривява международната статистика, съобщи проф. Радка Аргирова в ефира на Българска национална телевизия. Според вирусоложката от " Токуда ", болните със документ са малко, а повечето от умрелите не са имунизирани в действителност.

" Моите наблюдения са, че има извънредно доста хора, които въобще не са се ваксинирали, и че има хора, които са съумели по някакъв метод да си набират документ. "

Не е ясно обаче по какъв начин се открива това - дали даден пациент е измежду дребното хора, които не развиват мощен имунен отговор, или са се сдобили със документ по " другия метод ".

Въпреки това от 40 души, минали през незабавното поделение на " Токуда " в последните дни с недоволства от COVID-19, един-единствен е имунизиран. Става дума за стара жена, която имала единствено леки признаци и е пратена за домашно лекуване и карантина.

" Друго, което се среща постоянно, са хора, които са имунизирани с двете дози, които по-късно представат въобще да съблюдават каквито и да е било ограничения за обществена отдалеченост и стерилизация и попадат в контакт със инфектирани ", отбеляза Аргирова.

Според нея до момента е трябвало най-малко 50% от популацията да има две дози.

" Ваксините оказват помощ, безусловно оказват помощ, към този момент оказват помощ и при всичките тези нови мутанти и разновидности. Тези ваксини са ефикасни. Това е истината ", категорична е тя.

Проф. Аргирова означи, че към този момент третата доза е целесъобразна за хората над 65 години, тъй като при тях се следи избледняване на имунитета, както и при хора със заболяване, което води до намаляване на имунната система - тъкмо каквито са рекомендациите на здравното министерство.

Тя обаче предизвести хората да не се стряскат от неналичието на антитела - това не значи, че нямат имунитет. По-съществен е клетъчният имунитет, който, когато е налице, за ден-два основава нужните антитела и даже при дребния късмет за зараза боледуването минава по-леко. За съпоставяне, неимунизираните развиват антитела едвам след 7-10 дни, през което време вирусът нанася съществени вреди на организма.

Има разлика сред COVID-19 в този момент и преди година, означи тя. Инкубационният интервал е по-кратък, разнообразни са и признаците.

" Не се срещат по този начин постоянно нарушаванията в обонянието и усета, които демонстрираха първите заболели, или да кажем първата вълна. Дори по тези признаци доста постоянно идваха да се изследват. Най-често в този момент симптоматиката е суха кашлица, дефицит на въздух или затруднено дишане, има и ринит. Задухът обаче потегля доста бързо, когато стартира и в случай че не са взети никакви ограничения, и има повърхностно отношение, безусловно след ден-два стартира тежък зной и кислородна непълнота ", обясни проф. Аргирова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР