Фалшива новина за състоял се в София проруски протест в

...
Фалшива новина за състоял се в София проруски протест в
Коментари Харесай

Пропагандата си измисли проруски протест в София |

Фалшива вест за състоял се в София проруски митинг в поддръжка на военните дейности в Украйна се популяризира в съветски мрежи и уеб сайтове, а оттова - и измежду български консуматори в обществените мрежи.

За с, заяви БНР.

Снимките се разгласяват с мнения към тях за протест в поддръжка на Русия и така наречен Донецка и Луганска република на български, съветски, британски, испански език от консуматори във Facebook и Туитър, показва БНР.

Проверка на OFFNews сподели, че информацията идва от групи в съветската обществена мрежа “В Контакте ”, съветски канали в Телеграм, както и фейсбук на министерството на външните работи на така наречен ДНР. Публикувана е и от обвързваните със сепаратистките републики уеб сайтове yuginform, rossaprimavera и уеб страницата на идеолога на съветските имперски упоритости Александър Дугин - katehon. Снимката от 2015 година, показана като настояща, може да бъде забелязана на уеб страниците на доста съветски малките екрани, измежду които и малкия екран на градската администрация на Москва.

Aвторът на обявата във Facebook не дава отговор на въпросите къде и по кое време се е състоял хипотетичният протест, добавя БНР.



Снимката е от 2015 година

В реалност фотографията е от антинатовски митинг в София от 2015 г. 



Разпространяват се и фрагменти от тази година, само че от шествие във връзка 3-ти март.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР