Фалшив сигнал за бомба затвори за няколко часа две училища

...
Фалшив сигнал за бомба затвори за няколко часа две училища
Коментари Харесай

Фалшив сигнал затвори училища във Велико Търново

Фалшив сигнал за бомба затвори за няколко часа две учебни заведения във Велико Търново. След инспекция на пожарна и полиция, образователните часове бяха възобновени. 

Сигналът за сложено взривно устройство в Средно учебно заведение " Г. С. Раковски "  във Велико Търново е бил подаден тази заран в 09:20 ч. на стационарния телефон в счетоводството. От управлението на учебното заведение незабавно се обадили на телефон 112.

" Звънна телефона в стаята, подвигнах – детски глас, на смешка сподели - " Обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята ", попитах в коя стая е бомбата и ми се затвори телефона. Директорката подаде сигнал на 112, идваха от полиция, от пожарна сигурност, действаха си по протокол ", разказа Кристина Димова от СУ " Г. С. Раковски ".

Екипи на пожарната и полицията се отзовали неотложно и почнали претършуване на цялата постройка, в която е настанено и Спортното учебно заведение. Въпреки телефонната опасност, децата не са били евакуирани.

" Направиха оглед от пожарна, полиция, имаше и един сапьор. Проверката беше на цялата постройка, а не на институцията ", обясни директорът на СУ " Г.С. Раковски "  Ренета Савова.

В междинното учебно заведение учат 70 деца до 8 клас. Възможно е подправеният сигнал да е подаден за анулация на контролни или класни работи.

" Май месец е, наближава краят на годината. Ние сме две институции в тази постройка, нашите деца са по-малки, не мисля, че имат проблеми с изпитванията. Може, в случай че е смешка, да е някой, който желал да сплаши другата институция ", разяснява още Савова.

След проучване на сградата учебните занятия бяха възобновени. Предстои полицията да разпознава подателя на сигнала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР