Фалшив профил в социалната мрежа може да ви хване в

...
Фалшив профил в социалната мрежа може да ви хване в
Коментари Харесай

Хакери и перверзии дебнат зад покани във Фейсбук

Фалшив профил в обществената мрежа може да ви хване в клопката на евентуален злотворен програмен продукт. За това предизвестява Вени Марковски, един от създателите на „ Интернет общество ". 

Марковски почнал да получава „ странни предложения от хора със странни имена за Facebook другарства. Заровил се да ревизира защо става дума, когато видял, че с някои от тези сметки имат общи другари.

„ И се оказа, че това е една доста всеобщо развита скица, в която сметки събират другарства и пускат препратки към уеб сайтове, които са с порнографско наличие и които е прекомерно допустимо да заразяват компютрите на посетителите със злоумишлен програмен продукт “, сподели Марковски пред БНР.

Този програмен продукт може да работи в режим на изчакване, до момента в който да вземем за пример човек не влезе в банковата си сметка, разясни Вени Марковски.

„ Може компютърът му да бъде подложен на криптиране, на зашифроване по подобен метод, че в случай че не заплати откуп, да не може да си употребява повече информацията. Опасностите са доста. “

Има доста българи, които очевидно се хващат на сходна въдица, сигнализира Марковски, който предизвестява да не се клика върху уеб адреси, които се получават в статуси или в мнения под статуси във Facebook. „ Особено уеб адреси, които са препратки към уеб уеб сайтове. “

Докладването на такива профили, мнения и статуси е належащо, тъй като това е част от схемата за зарибяване на потребителите, посочи Вени Марковски. „ Не бива да се приема покана за сходно другарство и освен тя би трябвало да бъде изтрита, а и акаунтът на индивида, който я е изпратил, би трябвало да бъде вкаран в листата със спам “, поучава експертът.

„ Личи си по това по какъв метод са написани статусите. В тях има явни граматически и други неточности в потребление на българския език, те са правени с автоматизиран преводач. “

Фалшивите профили във Facebook в множеството случаи не разгласяват статуси и мнения всъщност, а това, което им е заложено като стратегия, акцентира Марковски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР