Фалшив брокер се опитал да спретне финансово-застрахователна схема в Сицилия,

...
Фалшив брокер се опитал да спретне финансово-застрахователна схема в Сицилия,
Коментари Харесай

Фалшив брокер спретна измама на ЗК Лев инс и футболен клуб в Сицилия

Фалшив брокер се опитал да спретне финансово-застрахователна скица в Сицилия, при която замесил българската застрахователна компания "Лев инс ". Според седмичника на българите в чужбина "Български вести " футболният клуб Палермо, където играе родният национал Ивайло Чочев, направил несполучливи опити да подсигурява финансовото си положение и да получи право да взе участие в Серия "Б ", откакто в края на предишния сезон "розово-черните " бяха изхвърлени от италианската втора дивизия поради парични проблеми. По-късно клубът от остров Сицилия обжалвал сполучливо и получил късмет да играе в Серия "Б ", само че против гарантиране на финансите си. Италианското издание "Ла Република " разгласи, че такива гаранции били издадени от българската застрахователна компания "Лев Инс ". От вестника потърсили родните застрахователи и по този начин застрахователната машинация лъснала.
В публично мнение на "Лев инс " се споделя: "В началото на 2018 година за предварителна защита и отбрана на своите клиенти ЗК "Лев Инс " откри свои представителства в няколко страни, в това число и Италия. Целта на тези партньорства е да се окаже юридическа и здравна помощ, както и изцяло подпомагане на нашите клиенти.
Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК "Лев Инс " в Италия посредством отдела си за Корпоративна сигурност, първо е разбрало за замесването на името на Компанията в застрахователна машинация, обвързвана с футболен клуб "Палермо ". След установяването на брокера, който няма никакви връзки с Агенцията ни и респективно Компанията, осъществил злоупотребата на стойност 45 000 евро, от представителството ни в Италия се свързаха с мениджмънта на футболния тим и ги уведомиха публично посредством сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователна машинация.
По молба на клуба към ЗК "Лев Инс " Италия, през днешния ден е постъпило питане да се направи оценка на риска и надлежно да спомага за решение на проблема.
Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и способените управляващи.
ЗК "Лев Инс " се ангажира да спомага на футболния клуб "Палермо ", с цел да успее да подсигуряват финансовото си положение и да получи право да вземат участие в Серия "Б ", откакто в края на предишния сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, поради паричните си проблеми ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР