Фалитът на компанията за електромобили разкри грозната истина – ПП

...
BIRD: Фалитът на компанията за електромобили разкри грозната истина - ПП са лъгали нагло с неверни данни

Снимка: BIRD.BG

Коментари Харесай

BIRD: Фалитът на компанията за електромобили разкри грозната истина – ПП са ни лъгали нагло с неверни данни

Фалитът на компанията за електрически автомобили разкри грозната истина – Политическа партия са лъгали безочливо с погрешни данни. Това разкрива проверяващият уебсайт BIRD.BG, подкрепяйки изказванията с над 20 документа. Това уеб сайтът прави в собствен пост по тематиката за фалирането на компанията за електомобили, която Кирил Петков даде обещание да отвори цех в Ловеч.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

Не би си заслужавало да се занимаваме с следващата порция нападки против нашата медия от народен представител, само че в тази ситуация е значимо, тъй като ще видите по какъв начин господин Настимир Ананиев и пиарите на Продължаваме Промяната не схващат наличието на формалните документи.
1. Вчера Настимир Ананиев подмени наличието на собствен пост от 2022 година, в който се възторгва от построяването на цех за електрически автомобили в Ловеч и разкриването на 1000 нови работни места. Подмяната стана откакто посочихме, че вложителят е банкрутирал.
2. Днес показахме сменения пост и част от меморандума подписан сред вложителя и държавното управление, в който става дума не за 1000, а за 365 работни места.
3. Настимир Ананиев реагира с друга извадка от същия меморандум, в която е подчертал три цифри – 250, 365, 365, които в случай че се сумират вършат 980. В същия си пост той твърди, че сме пускали подправени вести.

4. Прочитът на депутата, че вложителят се ангажира да разкрие общо 980 работни места е напълно погрешен.

Това се вижда както от текста на самия меморандум, по този начин и от капиталовото предложение, а и от съгласувателното писмо на Министъра на финансите. Навсякъде става дума за откриване на 365 работни места и тяхното поддържане като изискване за погашение на 34 милиона евро държавна помощ. Прилагаме въпросните документи.

 

 BIRD: Фалитът на компанията за електрически автомобили разкри грозната истина - Политическа партия са лъгали безочливо с погрешни данни Снимка: BIRD.BG

 

 BIRD: Фалитът на компанията за електрически автомобили разкри грозната истина - Политическа партия са лъгали безочливо с погрешни данни Снимка: BIRD.BG

5. Не е по същата тематика, само че и към сегашния миг господин Ананиев е вписан в Търговския указател с миноритарен дял във компания, която е дебитор на хазната с над 400 000 лева

В умозаключение: Очевидно е, че господин Ананиев не схваща какво е прочел в меморандума.

Става дума за постигане на обща претовареност от 365 работни места, а не за 250 + 365 +365. Достигането на 250 работни места e изискване за погашение на първия транш от помощта. Достигането на 365 работни места е изискване за втория транш. Поддържането на 365 работни места и 10000 създадени автомобила са изискване за третия транш държавна помощ.
Разбираемо е, че пиарите на Промяната са наблегнали на сумата от трите цифри, с цел да сътворят 1000 работни места. Все отново звучи по-авторитетно от 365.

 

 BIRD: Фалитът на компанията за електрически автомобили разкри грозната истина - Политическа партия са лъгали безочливо с погрешни данни Снимка: BIRD.BG

Но е в действителност плашещо, че депутатът Настимир Ананиев, който изготвя и гласоподава закони, а пътьом раздава присъди на медиите за подправени вести, чете по този метод публични документи и сумира по този начин числата.
Впрочем, това неравностойно интелектуално състояние изяснява и обстоятелството, че депутатът не съумява да подаде верните документи, с цел да бъде отписан като съсобственик на компанията от Търговския указател.

 

 

Любимата инвестиция на Кирил Петков от 2021 година – построяването на цех за електрически автомобили в Ловеч, отиде в историята, напомня SafeNews.

Рекламираният от някогашния министър председател немски производител на електрически коли Next.e.Go Mobile SE е подал молба за фалит. Германската компания, разработчик на автомобила, която в началото планираше да разраства производството си в Южна Европа, е подала молба за оповестяване в неплатежоспособност. Това поставя точка на траяли с години несполучливи старания на компанията да набере задоволително капитал за активността си, оповестява немското издание WirtschaftsWoche.

Според обещанията на Петков, компанията трябваше да строи цех в Ловеч. След това тя се насочи към Тетово в прилежаща РСМ.

Фирмата искаше да построи три нови микрофабрики в Европа и Съединени американски щати, с цел да разшири производството на своите евтини дребни електрически коли за градския трафик. Плановете бяха немската компания да влага 140 млн. евро. А българското държавно управление да подкрепи инвестицията с 34 млн. евро.

Централното дъщерно сдружение Next.e.Go Mobile SE е подало молба за неплатежоспособност.

Окръжният съд в Аахен назначи юриста Клаус-Петер Крут, сътрудник на адвокатската адвокатска фирма за преструктуриране AndresPartner, за краткотраен синдик.

Ще бъдат подадени сходни молби и за други дъщерни сдружения на компанията – майка. Решението за очистване на сдружението се изяснява с „ отрицателни развития и провокации “ в промишлеността за електронни коли, Както и с „ неустойчивостта на финансовите пазари “.

Изданието напомня, че компанията е основана през 2015 година с амбициозни проекти на група пионери към професор Гюнтер Шух в Аахен. Те са за създаване на дребен, удобен градски е-автомобил, наименуван e.Go Life. Моделът обаче се продаваше постепенно. А закъснения в утвърждението и доставката хвърлиха компанията в ликвидни проблеми.

Провали се и плануваното излизане на компанията на борсата в Ню Йорк през 2023 година От него се очакваше да набере капитал за построяването на цех на терена на някогашния цех „ Балкан “ в Ловеч.

А наред с това компанията преориентира интереса си към създаване на цех на територията на македонския град Тетово.
Кирил Петков подписа меморандума с немската компания преди три години като длъжностен министър на стопанската система в назначеното от Румен Радев държавно управление с министър председател Стефан Янев.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР