Фалиралият всекидневник „Конкурент“ вчера направи отчаян опит да остане „над

...
Фалиралият всекидневник „Конкурент“ вчера направи отчаян опит да остане „над
Коментари Харесай

Гнусна манипулация! Фалиралият „Конкурент“ се превърна в „копърка“, включи „помпата“ за повече трафик

Фалиралият ежедневник „ Конкурент “ през вчерашния ден направи обезверен опит да остане „ над водата “, като за задачата още веднъж употребява способите на „ копърките “, откри мониторинговата система на организация BulNews.
В спокойната откъм вести неделя, уеб сайтът на издъхващото издание отново пусна „ помпата “ за трафик, посредством която записва извънредно подозрителен резултат. Без денем да е имало някакви изключителни вести, броячът на „ Конкурент “ полудя и сподели невероятните 52 900 визити.
Малобройният екип, към момента воден от Георги Александров, известен като Гошо Синдика, евентуално се радва на тези числа, само че за експертите в сектора е ясно, че това е неистина. Лошото е, че сега компрометираният основен редактор работи на правилото „ След мен и потоп “, само че по този начин унищожава репутацията на останалите публицисти, които сме честни с читателите си и не използваме съмнителни похвати да се потвърждаваме.
Като доказателство за шашмите с брояча проверихме всички рубрики в уеб страницата, какъв брой материала са оповестени през вчерашния ден и какъв брой е четен всеки един от тях. Резултатът е поразителен!
В уеб страницата на „ Конкурент “ има 7 рубрики. Това са Събития, Крими, Спорт, България, Свят, Бизнес и Любопитно. Вчера общо са били качени 82 материала, които са прочетени 25 562 пъти. Трябва да се има поради, че статистиката е към 10.00 часа през днешния ден, което значи, че по традиция част от визитите са направени тази заран, когато държавната администрация отива на работа. Дори и да приемем, че през вчерашния ден са преглеждани и по-стари вести, разликата до резултата в брояча е прекомерно сензитивна - 27 338 визити! На процедура 27 338 влизания са изцяло измислени и не съществуват в уеб страницата, а единствено в статистиката на брояча. Манипулацията е в чудовищни размери!
Ето сухите числа от уеб страницата на „ Конкурент “ в неделния ден, които са налични и всеки би могъл да се увери в цитираните данни:
Събития – качени 13 материала – прочетени общо 5433 пъти
Крими – качени 11 материала – прочетени общо 9661 пъти
Спорт – качени 5 материала – прочетени общо 1525 пъти
България – качени 23 материала – прочетени общо 3799 пъти
Свят – качени 21материала - прочетени общо 3638 пъти
Бизнес – няма качени материали
Любопитно - качени 9 материала - прочетени общо 1506 пъти
Общ брой на прочетените материали: 25 562.
Показания на брояча: 52 900.
Добавени: 27 338.
Агенция BulNews насочва зов към основния редактор на „ Конкурент “ Георги Александров да спре с опорочаването на журналистическата специалност. Вероятно на него към този момент му е все едно, само че всички останали продължаваме да работим в интерес на обществото и не ни е все едно с каква известност ще го вършим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР