ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

„Решетките“ на съединението, които глътнаха 9 минимални годишни пенсии

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Символ на какво са решетките, които бяха сложени в постройката на парламента… Решетките на " Съединението прави силата ли "? Монтирани и демонтирани в границите на часове. Поставени против 34 000 лв. и свалени гратис. Дори и Министерството на културата се намеси, тъй като постройката е монумент на културата, та наложи санкция.
Те бяха сложени да всяват почит, като охранителна мярка или просто напор да се покаже, че някой мисли за сигурността на депутатите.
Председателят на Народното събрание Никола Минчев даде пояснение за монтирането на защитното оборудване в постройката на Народното събрание, само че някак витиевато.
" Не зная за какво не е в съгласие и с мен. Считам за вярно, когато се получи оферта за слагане на подобен вид порти, администрацията да пристигна при мен и да ми изясни каква е офертата “, оправда се Минчев.
По-късно Ива Митева от „ ИТН “ пък го отвърна, че Минчев е знаел за решетките още през януари месец, когато имало докладна и това е било обсъждано.
После се оказа, че решетките били по повеля на НСО след митинга на „ Възраждане “ през януари, а всичко се придвижвало от основния секретар на Народно събрание Габриела Килфанова, за която се допуска, че ще бъде освободена от поста, тъй като се появиха такива изказвания. (б.р. - Килфанова е назначена на поста, когато началник на Народното събрание бе Ива Митева от ИТН)
И по този начин броени часове откакто на централния вход на Народното събрание отвътре изненадващо бяха сложени нови железни порти, които могат да извършват ролята и на защитни решетки, Министерство на културата подреди премахването им.
" Не ни е боязън от националната обич. Не ни е боязън, тази охранителна мярка е по искане на НСО, което са длъжни да охраняват и двете здания на Народно събрание. В другата постройка от две години има такива защитни решетки ", сподели още Минчев по проблема.
Законът за културното завещание планува глоба за сходни нарушавания сред 5000 и 10 000 лв..
И какво излиза - 34 000 лв. за слагане, най-малко 5 000 санкция и добре, че е имало безвъзмезден ремонт.
Та какво са едни 40 000 лв. от бюджета на Народно събрание за едни решетки. Ще кажете нищо. Да, само че това са нашите пари, на данъкоплатците.
Това са над 20 000 хляба (при цена малко под 2 лева).
При 370 лв. минимална пенсия (4440 на година), това са годишните пенсии на към 9 индивида. Няма да задълбаваме още в сметки, макар че може.
Та 40 000 лв. за бюджета на Народното събрание е дребна сума, само че са наши пари. А дали желаеме някой да разполага с тях от през днешния ден за на следващия ден, само че без краен резултат и смисъл от тяхното разходване… Пък било то и за едни пусти депутатски решетки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР