ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Гърците винаги печелят

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Има ли още баламурници, които имат вяра в спазването на глобите?

Руските петролни танкери за най-малко време бяха сменени с гръцки и съветския нефт продължи да бъде разтоварван гладко по европейските пристанища, макар опитите на Европейски Съюз да ограничи способността на Русия да изнася сила. Сега Гърция оказва помощ на Русия да заобиколи тази възбрана - написа немският Ди Велт.

Отбелязва се, че гръцките корабособственици уголемяват бизнеса си с Русия. През април делът на Гърция в превозването на съветски нефт се е утроил по отношение на 2021 година

Според застрахователната компания на " Лойд " общо 190 танкера са отпътували от съветски пристанища през април, от които 76 плават под гръцки байрак.

В края на април супертанкерът с гръцки байрак Нисос Рениа е натоварил съветския нефт на пристанище в Холандия и се е отправил към Сингапур. Броят на доставките за Индия, Китай и Южна Корея също се е нараснал.

Колкото повече потребностите от нефт порастват, толкоз повече ще се пълнят джобовете на гръцките притежатели на танкери. За сведение на всички пишещи, публикуващи и мислещи европейци - Гърция разполага с най-голямата товарна флота в Света.

Кога забогатяха Аристот Оназис и Ставрос Ниаркос? По време на Втората международна война. От какво забогатяха? От транспорт на нефт! Те завещаха на своите сънародници, че най-вече се печели, когато транспортът на горива е опасен.

Kalimera...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР