ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Васил Иванов: Големият въпрос и разминаването при задържането на Бойко Борисов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Конфигурацията на задържаните - Б. Борисов, М. Стоянова, Вл. Горанов и пиара Севдалина Арнаудова дава отговор на случая с изказванията на Васил Божков - Черепа, свързани с хазартната му активност. Той от 1.5 година упреква тази настройка от хора в корупционна скица, обвързвана с хазарт, в която и той по думите му е взел участие.

Това разяснява във " Фейсбук' проверяващият публицист Васил Иванов.

Това се удостоверява и от обстоятелството, че доскоро Божков писа в обществените мрежи, че ареста е обвързван с негови показания и е по неговия " случай ". И че в последните месец-два е дал значими показания на Европейската прокуратура по този проблем, поради които е акцията довечера. Министерство на вътрешните работи също заяви, че арестите и акцията са свързани и са под " егидата " на Европейската прокуратура.

Това са известните до момента обстоятелства.

И тъкмо тук изниква огромния въпрос и разминаване. Европейската прокуратура се занимава единствено и само закононарушения, свързани с европроекти и с измами с пари от европейски фондове. А хазартния бизнес на Васил Божков няма нищо общо с еврофондове. Няма и по какъв начин да има. Европейски Съюз не финансира такива бизнеси.

Та за какво тогава Министерство на вътрешните работи оповестява, че работи по следствие на Европейската прокуратура, а Божков твърди, че това следствие е по проблема за
хазартен рекет против него( дал е показания по случая пред Европейската прокуратура), а това се удостоверява и от конфигурацията на арестуваните.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Точно тях Божков упреква, че са го рекетирали и им е плащал подкупи. Та за какво Европейската прокуратура, която няма право да се занимава с такива проблеми? Много странна и съмнителна история в случай че изходим от досегашната информация.

P.S.: Много необичайно е също, че формалния уебсайт на Министерство на вътрешните работи заяви към 20 ч., че четиримата изброени са " арестувани ", а в 22 ч. изтри тази информация. И към 23 ч. Борисов бе отведен в ГДНП.

Странно е също, че вечерните арестувания и претърсвания на домовете се правят от Министерство на вътрешните работи " в условия на " необходимост " " и по тази причина не са желани позволения от съда. Законът планува тази опция, а смисълът е, че Министерство на вътрешните работи има данни, че сега или напълно скоро(до няколко часа) ще се извърши престъпление(като ликвидиране например), то би трябвало да бъде предотвратено и по тази причина няма време да се желае позволение от съда. И по този начин се работи в условия на " необходимост ".

Въпросът е каква беше действителната необходимост в тази ситуация. Едва ли тъкмо довечера арестуваните са щели да извършат тежко закононарушение, което е трябвало незабавно да бъде предотвратено. Май в тази ситуация Министерство на вътрешните работи употребява тази опция в Закона, с цел да не се постанова да желаят позволение от съда за дейностите, които започнаха.

Защото на съда би трябвало да се дават данни и някакви и доказателства за допустимо закононарушение и тогава той издава заповед за задържане и претършуване на домовете.

* Заглавието е на ФАКТИ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР