ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Путинофилството е катастрофична аномалия на русофилството

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Първият мой профил във Facebook, който ми служеше правилно толкоз години, от седмица е блокиран и аз мога единствено пасивно да го мечтателствам и да си давам сметка, че той, най-вероятно, е вечно изгубен за мен. Трябва да създадем нещо, би трябвало да вдигнем интернационален звук, с цел да стане ясно, че хората, отговарящи за Facebook в България редовно се саморазправят с тези, които осъждат сатрапа Путин и неговата жестока експанзия по отношение на Украйна и на процедура му оказват мощна поддръжка, толерирайки тези, които поддържат Путин и войната, водена от него с фрапантни нарушавания на Международното право.

Ордите на путиновите орки работят в неизразим прорез както с Хагските конвенции, като употребяват неразрешени типове оръжия; по този начин и с Женевските конвенции, като избиват и раняват деца, заболели, пленници, дами с дребни деца, старци (и не поставят последни грижи за редица свои убити войници); и обстрелват детски градини, учебни заведения, лечебни заведения, религиозни храмове, водни и топлоелектрически централи, остана единствено да взривяват язовирни стени и да провокират втори Чернобил в някоя АЕЦ.

Започнах този статус с моя първи профил, тъй като в него видях през днешния ден един образован човек, от доста тачена при соца писателска фамилия, дала не един, а двама изявени тогава създатели. Той бе написал, че повече не може да понася националните ни малките екрани и му се повръща от тях, тъй като се били трансформирали в рупори на нацистите бендеровци и разпространявали неистини и измами. Всъщност, той не желае да вижда истината. Не че го боли от нея, просто тя заплашва да му унищожи комфортния и толкоз добре спретнат негов свят, в който Путин е постоянно прав, в който Путин е безспорно популярен! Блокирах го неотложно. И се замислих. Тези дни писах, че путинофилството е тежко онкологично, патологично заболяване на русофилството. Да, по този начин е! Путинофилството е катастрофична особеност на русофилството.Приемам русофилството, когато то е обвързвано с пиетет към съветската просвета и просвета, когато има корени в историята. В края на краищата имаме и американофили, и германофили, и какви ли не други фили. Но русофилството при голям брой хора в България е мутирало в путинофилство. А това е точно патологично заболяване! Както сподели мой другар – путинофилството е патология, тъй като то през днешния ден, дори при тези потресаващи фрагменти на въргалящи се по улиците трупове на украинци, дори при цялата потресаваща информация за разрушенията и убийствата, които ордите путиновите орки правят в Украйна, когато всеки естествен човек не може да не се възмути, да не изпита съчувствие, да не е налегнат от състрадание, да не усеща дълбока и остра болежка за жертвите в Украйна, внезапно изключва от човешкото схващане емпатията!

Човекът е зародил като съчувствено създание. Човекът е първото животно, което е качило емпатията на равнището на обществената си активност, в съзнателното си отношение към света и другите човешки същества. За останалите животни емпатията, в случай че я има, е на биологично, инстинктивно равнище. Заедно с няколко такива неповторими „ нововъведения “, емпатията е оня запас, овладян от индивида, който го е трансформирал в цар на планетата! И ето, внезапно путинофилството изключва емпатията! Това е грубо, това е мерзко, това е необяснимо, това е потресаващо! Да одобряваш протичащото се в Украйна, да не се възмущаваш от тези зверства и варварства, споделя същият мой другар, това е еднакво да харесваш Менгеле, Гьобелс, Гьоринг, Хитлер! Разбирате ли за какво неотдавна написах, че путинизмът в България е тежка форма на ценностен кретенизъм!

Щом подобен образован човек като този, който през днешния ден блокирах в първия си профил, може да падне толкоз ниско и низко, че да разреши да му бъде изключена емпатията, то представяте ли си стотиците хиляди путинофили в България на какво са способни, откакто в мнозина от тях рефлексията и рефлективността са на надалеч по-слабо откъм просветеност и разумност равнище!? Страшно е!

Ако путинофилите се докопат някой ден до властта у нас, то путинофилството им може да стане грубо, толкоз грубо, че избиването и пребиването на голям брой хора без съд и присъда в страната ни след 9 септември заплашва да ни се стори дребна нощна музика...
Няма друга страна, която да е достигнала такива страшни децибели на путинофилството. По която и канара да го мерим, българското путинофилство завладява най-високите равнища на увреденост и настъпателност.

Путинофилството е способно и България да съобщи и да продаде на путинистите. Не единствено ще ги посрещне с самун и сол, само че и ще ги боготвори, като им пее Осанна! A против всички, на които то през днешния ден е натрупало нечовешка завист и неистова ненавист, путинофилството ще крещи Разпни ги!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР