ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Русия усилено търси повод за агресия срещу Украйна

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Владимир Ростицкий, политолог, Русия

Русия организира нападателна дезинформационна акция, с цел да сътвори претекст за военна ескалация и дестабилизиране на обстановката в Украйна. Кремъл продължава да работи по сюжет, създаден доста от дълго време.

Днешните събития в Донбас са следващият кръг от хибридната война на Руската федерация против Украйна.

Единствено Руската федерация е заинтригувана от ескалацията на спора. За да реализират своите ползи, изпратените от Кремъл наемници са в положение да отидат на всевъзможни провокации, с цел да упрекват за следващ път голословно Украйна в утежняване на обстановката.

Изявленията на проруските бойци за проектите на украинските военни за започване на настъпателна интервенция против краткотрайно окупираната територия в Донбас са цялостен фалшификат, инструмент за дестабилизация и не дават отговор на действителността.

Русия и следените от нея противозаконните въоръжени формирования се пробват да принудят украинските въоръжени сили да отвърнат на огъня, с цел да бъдат упрекнати украинските военни, че стрелят против цивилни. Наемниците стрелят от обитаеми места, където наоколо до жилищни здания са ситуирани артилерийски системи.

Руската федерация постоянно употребява тази тактичност, с цел да дискредитира Украйна на интернационално равнище.

Руските окупационни администрации в Донбас проведоха евакуацията на цивилни, с цел да основат „ casus belli “ (предтекст за война - бел. прев.). Има огромна възможност за осъществяване на терористични актове за ликвидиране на цивилни и обвинение на украинските военни за това.

Руските специфични служби минират обекти както на обществената, по този начин и на индустриалната инфраструктура в окупираните от Русия територии, с цел да ги взривят по-късно.

Тези ограничения имат за цел да дестабилизират обстановката в Донбас и да обвинят Украйна в терористични офанзиви.

Руските медии популяризират подправени истории за опити на украински диверсионни групи да взривят контейнери с хлор или резервоари за предпазване на амоняк във водопроводната мрежа на Донецк и Лугаанск.

Кремъл има намерение да противодейства на ефикасната осведомителна акция на НАТО за битка с съветската експанзия, като показа „ украинския геноцид над рускоговорящите “ и „ украинската атака “ в Донбас.

Русия желае да има независимост на деяние, с цел да продължи да обстрелва и да извърши широкомащабна настъпателна интервенция освен в Донбас, само че и в други региони.

Донбас е бил и остава главният проблем на цялата съветска външна политика и посредством бойните дейности Путин се надява да повлияе на украинските управляващи и общество, с цел да принуди Украйна да признае окупацията на Донбас и да го изолира от западния свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР