ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Хора умират поголовно всеки ден, а министерството раздава смарт часовници

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Елисавета Белобрадова:

Ирландия - 92 %

Португалия - 90 %

Испания - 83 %

Италия - 78 %

Това е статистиката на изцяло имунизираните в тези четири прелестни страни. Преди няколко дни имах среща с един ирландски сенатор да обменим опит и да изградим следващи контакти. Той ми сподели, че от 22 октомври всички ограничения в страната отпадат. Остават единствено маските в лечебните заведения и в градския превоз. Училища, театри, нощни заведения, питейни заведения, галерии, заведения за хранене - всичко отваря на цялостен потенциал и можем умерено да кажем, че Ковид е затворена страница за Ирландия.

У нас интензивните отделения са цялостни. Умират по близо 100 индивида дневно и всичко, което прави Министерство на здравеопазването е безусловно несъответстващо. Мерките не са плод на тактика и заболеваемост, а плод на предизборна акция. И защото е плод на предизборна акция, само че пък умират хора всеки божи ден, а имунизацията е на дъното си, какво ще създадем?

Ще затворим детските занимални. Ще затворим местата, където децата рисуват, учат и вършат смислени неща, до момента в който хората си пият по питейните заведения. И не, не желая да опълчвам прехраната, която носят питейните заведения на майките и бащите, които работят там. Искам да престанем обществено да разгласяваме децата ни за последна дупка на кавала.

На едно място пък полиция спряла спортните занимания на децата. Не че полицията е отговорна.

Хора умират поголовно всеки ден, Министерство на здравеопазването раздава смарт часовници, а на мен ми звучат като гибел часовници. Часовници, на които да виждаме по какъв начин сме на дъното на Европа по всякакво опазване на здравето. Ирландия отваря всичко на 22-и октомври, за тях Ковид е минало, част от историята. Вчера гледах интервютата с Кацаров и открих, че звучат като от 1882-а. От някакво минало, което цяла Европа от дълго време е не запомнила.

И не, не ме е боязън, че ще изгубя гласове, когато стоя на страната на науката, статистиката и това, което очите ми виждат. Страх ме е за хората към мен. За тези, които не са имунизирани - познавам доста. Трима от тях към този момент са на О2 в болничното заведение. Истински ме е боязън, че ще изгубя другар.

Вчера по Нова демонстрираха карта, на която равнището на имунизация в България е равно единствено на това в Африка. И тук е доста значимо да си дадем сметка, че в Африка има дефицит на ваксини. Ако предоставим всички ваксини, от които Африка има потребност, желае и чака, ще останем единствено ние.

Елисавета Белобрадова е депутат в 46-ото Народно заседание, определена от листата на “Демократична България” в столичния 23-и МИР; заместник-председател на непрекъснатата парламентарна комисия по труда, обществената и демографска политика. За изборите на 14 ноември Елисавета Белобрадова е претендент за депутат в 25-и МИР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР