ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Николай Колев-Босия за ФАКТИ: Не виждам нищо ново в Продължаваме промяната. Моделът се възпроизвежда

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Аз не виждам нищо ново. Старият метод на ръководство остава, остарелият модел се възпроизвежда”.

Това сподели пред ФАКТИ гражданският деятел Николай Колев-Босия във връзка новия политически план в българския политически живот - “Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев.

“Друг факт, който мога да кажа и който би трябвало да се употребява от всички така наречен протестърски партии, а въобще не се приказва за него, е процъфтяващата продажба на шофьорски книжки. Продължават да се продават! Смениха се двама министри, само че никой не си мръдна пръста, макар че знаят доста добре. Напомнено им е от Европейската комисия за това, само че имаме цялостно безмълвие по този въпрос”, сподели още Колев.

“Самият факт, че не се прави опит да се смени тактиката, стратегиите, подготовката в случай че ще те на политиците, значи, че става дума за същия модел, който се самовъзпроизвежда по същия начин”, уточни гражданският деятел.

“Това е моделът, който се заложи по проекта " Голгота " през 1990 годинa”, добави Босия.

“Навремето концепцията ми беше у нас да се направи, както направиха поляците - една " Кръгла маса " без присъединяване на партии, защото те не могат да сменят своеволно стратегиите и тактиките си. Те имат такива, сякаш. От умни, виновни хора да се направи една " Кръгла маса ", да се избере един програмен парламент, който да гласоподава решенията на " Кръглата маса " и да ги узакони - т.е. да се сътвори едно програмно държавно управление, което да осъществя програмата на " Кръглата маса ". Това е изходът от обстановката, не виждам по какъв начин по различен метод може да се направи”, сподели още той.

На въпроса дали съгласно него възпроизвеждането на “Продължаваме промяната” е било естествено или става дума по-скоро за политически инженеринг, той отговори: " Разбира се, че е политически инженеринг. Тук не става дума за нещо ново. Да са споделили нещо ново? Да са споделили, че ще спрат избиването на българите по пътищата? Няма такова нещо. Те се хващат за забележимите неща. Понеже башибозукът Борисов си караше през пръсти, Петков и Василев изнесоха тези неща, които се виждаха. Нещата, които не се виждат и са доста рискови и ужасни - за тях мълчат”.

“Мога да дам усмъртяващи обстоятелства за хора с купени книжки, които не познават знаците - това е документирано. За хора, които се движат в насрещното придвижване. На хора, които не знаят нито български, нито британски им е продадена брошура, и то хора без никакво обучение, чужденци. Цяла Европа знае за тези неща, защото през годините съм уведомил всички европейски институции, уведомил съм всички страни, които имат тежест в Европейския съюз. Даже има документ, който упорства България да се заеме с този проблем, само че никой не се заема, мълчи се по въпроса”, даде образец Николай Колев-Босия.

“Тук става дума единствено за промяна на играчите. А това, което би трябвало да се смени са тактиката, посоката, задачата. С тази Конституция не сме за на никое място. Както виждате, нито изпълнителната власт е читава, нито президентът, нито Народното събрание, нито правосъдната власт. Всичко е отвън норма ", сподели още той.

В края на диалога Николай Колев отговори на въпроса дали 47-мото Народно заседание съгласно него ще излъчи държавно управление. " Това нищо не трансформира. Моделът си остава същият ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР