ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

АФП: Оттеглянето на Борисов отвори кутията на Пандора, серийна корупция в България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Безпрецедентната серия от разкрития за корупция може да промени изхода от предварителните парламентарни избори в България. Всеки ден има нов скандал: отдръпването на Бойко Борисов от властта, който в продължение на 10 години беше мощният човек в страната, отвори кутията на Пандора. Това се споделя в репортаж на Агенция Франс прес от София, представен от БГНЕС.

Въпреки че завоюва парламентарните избори на 4 април, Борисов не съумя да сформира държавно управление. Служебният кабинет, който пристигна на негово място, стартира да осветлява случилото се в страната, една година след всеобщите митинги против корупцията, раздрусали София.

„ Ужасен съм от мащаба “ на неприятните практики, съобщи в неделя новият министър-председател Стефан Янев по публичното радио. „ Не чаках, че ще бъде толкоз трагично “, сподели той, оплаквайки се от „ опитите за бойкот “ от страна на администрацията.

В един от случаите чиновниците отхвърлят да дават желаната информация, в различен не могат да бъдат открити или внезапно си вземат отпуск по болест, с цел да не се постанова да дават отговор за дейностите си. И това на най-високо равнище: високопоставени чиновници на организациите за национална сигурност или на Българската банка за развиване, да вземем за пример, отхвърлиха да сътрудничат.

Зад това анализаторът Евгений Дайнов вижда ръката на Борисов, който, съгласно думите му, е основал „ паралелна власт “, която да попречва напъните на настоящето държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР