ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Властовата абстиненция на отишлия си вожд

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Какво се случва в главата на Борисов, какви ли мисли протичат там е въпрос, който ме мъчи още откогато от него разбрахме, че ГЕРБ са построили над половин милиард километра автомагистрали. Намерим ли първоизточника на сходни изявления – а точно каква е ситуацията в мислите му, вероятно ще си разбираем тази и други небивалици.

Абсурдът, въпреки че стартира още преди към 11 години, когато Борисов встъпи в първия си мандат като министър-председател, преди седмици дебаркира с цялостна мощ над Искърското дефиле, където някогашният водач на нацията (иронично, несъмнено, на мен в никакъв случай не ми е бил вожд) раздаде няколко копия на Библията, разноски се до един водопад (Скакля), макар скъсания си менискус (да се чете " разкъсан " ) и подари от мъдростта си на младите люде, почитатели на ГЕРБ.

И от този момент се стартира с една поредност от мъдрости – проверяващият жител Борисов, милиарди километри автомагистрали, непускане на „ Хемус “ напук, Бойко Рашков, който е единствено 4 години по-възрастен от Борисов, се правел на основен прокурор, когато Бойко още бил дете. А оттатък смехотворните изявления стоят изказвания като това, че изборите на 11 юли ще са първите „ частни избори “ на президента Радев, който Борисов съпостави с венецуелския държавен глава Мадуро, че машините се „ пипат “ и „ на 5 гласа или на 3 гласа, по един ще трансферират на Слави Трифонов “, та чак до това, че ГЕРБ се борили против съветското въздействие и шпионажа, което ядосало съперниците им. Разбира се, не е ясно по какъв начин ГЕРБ фактически са се борили с съветското въздействие (не с пиар акции за „ улавяне на шпиони “), откакто тяхното държавно управление построи съветския „ Турски/Балкански “ поток.

Вметка №1: По въпроса с Трифонов след няколко години още веднъж ще разсъждаваме пристигнал ли е идващият " избавител ", който от нищо няма да ни избави. По авансово мнение ще е тъкмо по този начин. Предварителното ми мнение, когато Борисов крачеше към властта, беше същото. Сега резултатът е налице и по тази причина се усещам длъжна да предупредя.

Вметка №2: Всъщност обликът, който Руската федерация желае да построи за себе си, и този, който ГЕРБ се стреми да наложи по собствен адрес, доста си наподобяват. Ще изтъквам: „ Част от съветската политика и тяхната обичайната изразителност е, че тe ca oбгрaдeни oт врaгoвe, чe никoй нe ги oбичa, чe ca caми, прeдaдeни, излъгaни и нeрaзбрaни, a тe, рaзбирa ce, ca нeвинни, cвeтци и мнoгo cилни, нo винaги мнoгo хумaнни “. Странно е да критикуваш имунизация, която ти си почнал, или да обвиняваш служебното държавно управление, че продължава политиката, която ти си избрал във връзка с участието на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Но по основния въпрос: От известно време се наложи фразата, че това са „ предсмъртните гърчове “ на Борисов. Такива са, очевидно е. Тези гърчове обаче още веднъж са разследване, не самоцел (поне се надявам). Остава въпросът какво се случва в главата на някогашния министър председател - и както, „ да си жив и здрав и в никакъв случай повече да не бъдеш министър председател “, и какво провокира тези „ гърчове “.

Мисля си, става въпрос въпрос за властова абстиненция в душата на някогашния министър председател. Изглежда като че ли Борисов не знае по какъв начин да бъде отвън властта и още не може да одобри, че въпреки и ГЕРБ да беше първа политическа мощ след изборите на 4 април, въпреки всичко не съумяха да сформират ръководство. И в случай че фактически става дума за властова абстиненция, то това значи, че този човек е привързан към властта, желае я непременно. А в случай че това фактически е по този начин, този човек може да бъде доста рисков, защото нормално зависимостите водят до неприятни, рискови решения. Зависимости да се приема по едно и също време като взаимозависимост от някого, само че и като взаимозависимост от угаждане на потребността от власт.

Макар надалеч да не се е предал, тъй като предаването по всяко възможност би го направило автоматизирано клиент на прокуратурата, ми се коства, че Борисов към този момент вижда недоброто си състояние, което ще си остане недобро, колкото и да се бори с него. А при положително стичане на събитията за българския народ, ръководството му даже може да бъде и в действителност разследвано.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР