ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Елена Йончева: БСП трябваше да спечели тези избори

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Преди да прибързаме със заключенията мисля, че би трябвало да осмислим по-задълбочено резултатите от днешния ден и да останем с взор в бъдещето, а не в предишното.

Вярвахме, че това няма да са следващите предизвестени избори, че статуквото няма да може да продължи погрома над България. Знам, че ние сме народ измъчен, горделив и борбен. Но също и народ, който търси своите водачи, а явно не ги открива. Лидери, на които да повярва, че не са в следващ сговор. Водачи, които освен развяват партийни флагове, а влизат в действителни, тежки борби.

За този резултат сме отговорни всички ние, политиците от опозицията. Убедена съм, че лявото може да предложи доста повече на България от това, което демонстрира днешният резултат. В интервал на срив на нашата страна във всички сфери, при ръководството на ГЕРБ, във времена на провал на доверието към всички институции, на възходяща беднотия и липса на вероятност, Българска социалистическа партия е тази, която можеше и трябваше да завоюва изборите. Това е нейна отговорност.

През 2017 година на парламентарните избори Българска социалистическа партия взе съвсем 28%. 955 500 гласоподаватели ѝ гласоподаваха доверие, в този момент най-вероятно ще са на половина. България има потребност от смяна. Политическият ни живот има потребност от смяна. В Народното събрание влизат няколко партии, оповестили се за опозиционни. Всички дружно, можем да отървем родината от зловредието. Вероятно ще бъде сложен развой и надали ще стане в този момент. Но идващите дни ще ни покажат кои са угодливите политически лица, кой на какви съюзи и взаимни отстъпки е подготвен и защо.

Дано това, което ще се случи през идващите дни да е с мисъл към жителите и визия за България, а не елементарни политически сметки за няколко министерски кресла и няколко дни на власт. Трябва да стартираме да изтръскваме политическия чувал.
Иначе избори и отново избори до момента в който останат тези, които ще работят за България.
Вярвам в това. Просто нямаме различен избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР