ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Ако Борисов спечели с малко изборите, може да се нацупи и да има нови наесен

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Мнение на журналиста Иван Бакалов, оповестено във Фейсбук

Кой какъв брой ще вземе на изборите?

Какво ще стане след това?

Преди месец и нещо пуснах колко гласове и колко мандати са взели партиите на предходните четири парламентарни избори. И какво може да се чака за сегашните избори, накъде могат да се насочат гласовете. Изборите наближиха, ето настоящата прогноза от мен:

Брой депутати в бъдещия парламент:

ГЕРБ - 80-85 (900-950 хиляди гласа)

Българска социалистическа партия 80-85 (850-900 хиляди гласа - понижават гласовете и на Българска социалистическа партия по отношение на предходните избори, тъй като в този момент има още партии за протестен избор против ГЕРБ)

Това при изборна интензивност към 50%. Спирам дотук, ще напиша по-подробно в e-vestnik.

Важното е, че ГЕРБ не може да направи държавно управление, даже да влезе и Вътрешна македонска революционна организация. Трябва да се включи в коалиция и Движение за права и свободи, и отново не могат да съберат 121 депутати. Но и Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи в една коалиция е невероятно (макар че кой знае на какво са способни за кокала).

Възможностите за държавно управление са ГЕРБ + " ИТН " + " Демократична България ". Но такава коалиция може да стане единствено без Борисов министър председател. И май с външен напън натам отиват нещата.

Виси опцията, в случай че Борисов завоюва с малко изборите, да се нацупи, че не желаят да вършат с него коалиция и да има нови избори наесен. Веднъж към този момент го направи през 2013 година, когато демонстративно върна мандата, още като му го връчи президентът Плевнелиев. И даже излезе от Народното събрание. Тоест, България отново може да стане пленник на Борисов.

От нови избори наесен не се знае дали нацупеният Борисов ще завоюва повече. Има и доста фактори като зараза, икономическа рецесия от нея и освен от нея и т. н.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР