ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Слави Трифонов: „Има такъв народ“ няма да вземе пари за предизборна кампания, нито 8 лева държавна субсидия на глас

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Имам да ви кажа нещо значимо. Според Изборния кодекс партия „ ИТН “ би трябвало да получи 40 000 лв. от страната, с които ние да плащаме на медии за предизборна акция. Въпреки това законово право „ ИТН “ няма да вземе тези пари. По време на акцията за референдума през 2016 година Инициативният комитет, на който аз бях ръководител, също имаше право да употребява държавни пари за медиен пакет. И тогава ние отказахме да вземем тези пари. Няма да ги вземем и през днешния ден в тази акция.

Отсега желая да стане ясно и още нещо. Ако партия „ ИТН “ влезе в Парламента, тя няма да взима и 8 лв. държавна дотация.

„ ИТН “ ще вземе единствено 1 лев на глас държавна дотация, тъй като такава е волята на суверена, ясно изразена на референдум. „ ИТН “ взе участие в политиката, с цел да извършва волята на суверена, а не с цел да получава милиони левове от същия този суверен, както вършат политическите партии от статуквото.

Да обобщя – първо, ние няма да употребяваме медиен пакет от 40 000 лв. на тези избори. И второ, „ ИТН “ ще върне на страната всяка дотация над 1 лев на глас, без значение дали става въпрос за 3, за 4, за 5 или 6 милиона лв. годишно. Тези пари ще бъдат върнати.

Нещо повече - „ ИТН “ влиза в Парламента и с цел да спре хрантутенето на партиите с парите на всички българи. Защото парите на всички вас, на всички българи, могат да се употребяват за надалеч по-важни неща, като закупуването на медицински хеликоптери да вземем за пример. А не милионите да стоят на влог в банковата сметка на нечия партия и тя да печели от лихви.

Толкоз.

Автор: Слави Трифонов

Източник: Фейсбук



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР