ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Октай: Задкулисието спретна интервюто на Бойко за шкафчето и на Ахмед за розовите гащички

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Задкулисието стои зад изявлението на Борисов за парите и златото в шкафчето на спалнята му, и на Ахмед Доган за розовите гащички. Това сподели пред " Фрог нюз " някогашният зам.-председател на Движение за права и свободи и политически анализатор Осман Октай. Ето какво разкри той:
- Г-н Октай, какъв прочит вършиме на изявлението на премиера Бойко Борисов пред " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", в което изясни по какъв начин са се появили парите и златото в чекмеджето на спалнята му?

- Признанията на Борисов ме върнаха към 1995 година, когато във в. „ Труд “ се появи едно непоносимо изявление на тогавашния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, обещано пред Валерия Велева. В него той разказваше за розовите гащи на някогашната си брачна половинка Айсехел Руфи. Сетих се за един епизод, когато Валерия ми се похвали в коларите на Народното събрание, че Доган е дал убийствено изявление. И тогава попитах Доган защо става дума, а той ми изясни, че е бил пийнал и не помни. Решихме да откупим това изявление, само че не успяхме, тъй като от „ Труд “ обясниха, че не могат за нищо на света да изтърван подобен скандал. Уточниха, че до ден-два след изявлението на Доган ще пуснат и позицията на Айсехел. Неслучайно тогава тя бе назначена за репортерка на същия вестник във Варна.

- С какво изявлението на Доган беше скандално, бихте ли припомнили?

- Доган обясняваше по какъв начин Айсехел имала интимни връзки с дами и по какъв начин не си перяла розовите гащички. Имаше казани доста неприятни неща по нейн адрес, като опрощение за развода им. След това пуснаха и нейното изявление, което се оказа още по-отвратително. От него разбрахме, че Доган не става като мъж леглото. Откровенията бяха стигнали даже до детайлности като презервативи, да речем. Беше в действителност извънредно!

- Защо вършиме съпоставяне с изявлението на Борисов?

- Защото почеркът е един и същи. И той издава, че задкулисието стои зад всичко това. След като излязоха тези изявленията, отидох при Ахмед Доган и непосредствено му споделих, че е за ликвидиране. Той взе да ми изяснява, че не помнел нищо. Оправдаваше се, че бил пийнал и не знаел какви ги приказва. Също като Бойко в този момент, дето се изяснява, че по телефона можел да си приказва свободно. Доган ме попита по какъв начин да излезе от тази обстановка.

Реших, че би трябвало да го скрием някъде, до момента в който не измислим някой огромен политически ход, който да замъгли абсурда, с цел да не го питат за гащите. Доган ми призна, че при него са отишли Стоян Денчев, една от значимите фигури на задкулисието, свързани с Москва, и Юнал Лютфи индивидът на Бриго Аспарухов от Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Та тези двамата - Денчев и Лютфи му споделили, че единственият метод да го измъкнат от абсурда е да му провеждат среща с натовските посланици, на които да изясни, че казаното в изявлението, е измислено и става дума за политически удар.

Но Доган признал, че медията разполага със запис и че действително ги е приказвал тези неща. Тогава те му оферират различен вид – да му провеждат в интернационалните медии съществени изявленията, с цел да изясни, че написаното не е правилно и е скалъпено.

- Сега разбираме за какво вършиме връзка сред дейностите на Доган и Борисов.

- Когато излезе изявлението на Борисов в немската медия, под страст го прочетох няколко пъти. И си крещя: „ Боже, почеркът е един и същи! “. Когато излязоха фотосите с пачките и кюлчетата в чекмеджетата, те извадиха премиера от равновесие. Убеден съм, че неговото изявление в " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " е проведено от същите хора, които преди време посъветваха Ахмед. На Бойко му споделят: „ Ти се изясни пред Манфред Вебер, само че това не се чу. Сега би трябвало да лансираш напълно друга версия за шкафчето “.

Така съветниците сложиха Бойко непосредствено на динена кора, тъй като изявлението го разобличава - той непосредствено признава, че парите, златото и револвера ги е имало, само че видите ли пратена дама от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) му ги е поставила. С това самопризнание българският министър председател слага в доста тежка обстановка българските служби. Борисов прави самопризнание, че има потребности, че му обезпечават дами и че е разпоредил те да не бъдат проверявани. НСО, обаче опроверга министър-председателя. Изводът от изявлението е, че Борисов самичък се разобличи, като сподели, че парите и кюлчетата ги е имало. Той признава за тях. Той знае коя е дамата.

- Има доста спекулации по тази тематика. Защо не я посочва по име?

- Защото тези, които са му организирали фотосите, го управляват. Защото отново те вземат решение по кое време и какво да приказва и да прави премиера. Нека да погледнем по-глобално. Същите тези хора не можаха да яхнат митингите. Те не съумяха да утвърдят нов лидер-спасител. Сигурен съм, че отново те ще посочат на Борисов по кое време да са идващите парламентарни избори – дали март или юни. А до тогава още доста пъти ще му поставят динени кори.

Виждате по какъв начин го подхлъзнаха за Северна Македония – все едно извърши програмата на Путин и на сърбите. За да обобщим, ще кажа, че всички старания на задкулисието са ориентирани към разкритие на Бойко Борисов и неговото следващо детрониране.

- В подобен случай, не беше ли по-добре министър председателят да си хвърли оставката?

- Беше, само че не му разрешиха. Защото задачата е той да бъде политически погубен. Винаги по този начин работят тези хора.

- Ако това е проектът на задкулисието, то би трябвало те да са планували и идващите си ходове. Имате ли концепция какви може да са те?

- Примерно Бойко остава министър-председател до изборите. След тяхното осъществяване се снабдява с имунитет на депутат. Той се отхвърля от депутатството и остава настоящ министър-председател в оставка. Тогава няма да има имунитет. Оттук насетне си представете по какъв начин задкулисието потрива ръце. Не е изключено Българска социалистическа партия да завоюват пред ГЕРБ, даже и с малко. Сега си представете по какъв начин хората на Иван Гешев влизат в Министерски съвет и извеждат Борисов, единствено и единствено с цел да хвърлят на народа „ жертва с вериги “. Разбира се, сега укрепвам картината, само че и други специалисти не изключват да се стигне до сходен арест, изключително след признанията на Борисов за пачките и кюлчетата в чекмеджето.

През това време президентът дава мандат на Българска социалистическа партия. Намира се метод да се смъкна имунитета на Пеевски. И внезапно няма да се учудя, в случай че всички стартират да се питат какво са правили „ тези “ двамата зад тила на Ахмед Доган?! Така се почиства облика на Доган от мафиотския модел на ръководство. И той видите ли, не е знае нищо. При това състояние се отваря пътят Българска социалистическа партия да получи поддръжка от Движение за права и свободи за последващо ръководство.

- Но Борисов, както се вижда от клиповете му във " Facebook ", където и да отиде по страната, се къпе в национална обич. Не мислите ли, че това не е за занемаряване?

- Това е другото интензивно мероприятие, което му скалъпва същото задкулисие. Неслучайно някой вкарва непрекъснато Бойко в регионите на Велинград. Кой е стопанин в Пазарджишко и Велинградско?

- Знаем, че Делян Пеевски е депутат от този район.

- Така. И внезапно Пеевски и Бойко играят дружно зад тила на Ахмед. И той не ги знае тези работи.

- Не го имам вяра. Вие допускате ли, че той не знае?

- Хахаха, не ми задавайте въпрос като Хекимян. Без знанието на Ахмед и задкулисието няма по какъв начин да пр…е Делян Пеевски. Ние приказваме за сюжети на СтоянДенчевци, БригоАспарухвовци, ЦветлинЙовчевци, някогашни офицери на Държавна сигурност, наследниците на „ генералите “ –ЛубенГоцевци, Драшковци и т. н. Те дърпат конците. Те са стратегическия център на задкулисието. Тези хора управляват тези модели. И те не изпускат ръководството. Спомняте си през 1991-ва година - Филип Димитров не направи коалиция с Доган, само че управляваха дружно. 1992-ра година по времето на Беров, Движение за права и свободи нямаше коалиция с Българска социалистическа партия, само че управляваха дружно 2,5 година Движение за права и свободи с държавното управление на Орешарски също нямаха публична коалиция, само че направиха общ самостоятелен министър-председател. Единственият метод да осъществят ръководство и да завоюват хората на своя страна е този сюжети, за който ви описах. Това задкулисие цели едно- мафиотският модел да продължи да ръководи, а младежите да не се връщат на площада. И още по-отчаяни да си заминат вечно от България.

Интервю на Катя Илиева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР