ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова назначи леви общински съветници от СОС на апетитни държавни постове

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Общински съветници от " Българска социалистическа партия за България " в Столичния общински съвет (СОС), близки до ръководителя на партията Корнелия Нинова, са възнаградени и с държавни постове. Става въпрос за Диана Тонова, Альоша Даков, Иван Виделов и Михаил Ставрев.
Оказва се, че законът им разрешава да съвместяват двете длъжности и не се постанова да напущат постовете си в СОС. Законът не разрешава само и единствено общински консултант да работи в администрацията на Столична община, разяснява Actualno.com.

И макар че новите им постове не опонират на закона, въпросът е до каква степен те ще съумяват да са ефикасни в работата си в комисии и сесии на СОС.

Диана Тонова е назначена за шеф на кабинета на министъра на туризма Христо Проданов. Тя е правист. Била e зам.-областен шеф в интервала юли 2013 - декември 2014 година В кабинета Герджиков е назначена за регионален шеф на София-град.

Запознати с новия пост на Тонова обявиха, че работата на началника на кабинета е тежка и доста виновна и показаха подозрение, че тя ще се оправя добра и на двете места.

С вкусен пост в туристическото ведомство се снабди и различен червен общинар. Иван Виделов е назначен за началник на Инспектората на Министерство на туризма. Виделов е приключил логика на психиката и Национална сигурност. Работил е в " Метрополитен ". Той е първи мандат общински консултант.

С прекрасен пост се снабди и общинският консултант Альоша Даков, който е назначен за зам.-директор на Югозападното държавно дружество в Благоевград. То ръководи 38 държавни горски и ловни стопанства. Предприятието беше в епицентъра на кавги предходната година, свързани с сграда на ловджийски хотел на компания на Румен Гайтански - Вълка.

Даков е бил три мандата общински консултант в София. Бил е зам.-директор на Агенцията по горите в кабинета " Орешарски ", а в кабинета " Станишев " е оглавявал дирекция във Фонд " Българска гора ".

Интересното тук е, че дамата на Даков - Магдалена Дакова, е основен секретар в земеделското ведомство.

Михаил Ставрев пък е назначен за зам.-директор на Агенция за обществено подкрепяне (АСП) към Министерството на труда и обществената политика. Той е приключил финанси и обществена администрация. Ставрев е първи мандат общински консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България. Председател е на Районния съвет на Българска социалистическа партия " Оборище ".

Припомняме, че при започване на месеца депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашният шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев разкри, че в прорез с съдружното съглашение и в несъгласие със закона са в ход десетки назначения без състезания в системата на горите. " В момента няма нито един назначен с конкурс от тези десетки, които са заменени ", уточни той.

" В Североизточното държавно горско стопанство е назначен някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия. В останалите стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на Българска социалистическа партия, които нямат нищо общо с горите. Връщат се и фрагменти на ГЕРБ, които бяха уволнени по времето на служебните държавни управления на Румен Радев след наши следствия. Най-големият проблем е, че сега се махат най-ценните фрагменти в горските стопанства и се назначават фрагменти, които нямат нищо общо с горите ", разгласи Дунчев.

Според източници на Actualno.com ръководител на Управителния съвет в Североизточно горско дружество е Веселин Пенчев, който е и регионален ръководител на Българска социалистическа партия. Член на УС е Ивайло Йорданов, зам.-председател на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Шумен. На длъжността " Вътрешен надзор " е внедрен Георги Георгиев, член на ИБ на Българска социалистическа партия в Шумен.

В " Кабиюк ", най-старото дружество в България, за изпълнителен шеф и член на УС е подложен Десислав Десподов, който е ръководител на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Хитрино. Член на УС е Иван Калоянов, член на ИБ на Българска социалистическа партия - Шумен. Член на УС е Димитър Дончев, член на ИБ на Българска социалистическа партия в Нови пазар.

За инспектор е назначен Любен Илиев, член на ИБ на Българска социалистическа партия в Шумен. В Областната земеделска работа е на щат Борислав Стоянов, регионален юношески водач, който е наследник на ръководителя на Българска социалистическа партия Върбица. Самият той е огромен арендатор на земя.

Редови социалисти настояват, че от няколко дни в Шумен за шеф на Бюрото по труда е назначена Лили Петрова, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР