Фактът, че ген. Николай Петров подаде оставка толкова бързо, вчера

...
Фактът, че ген. Николай Петров подаде оставка толкова бързо, вчера
Коментари Харесай

Каракачанов за действията на бившия здравен министър: Човекът има достойнство и чест

Фактът, че ген. Николай Петров подаде оставка толкоз бързо, през вчерашния ден бе излъчен репортажът, през днешния ден той я подава, демонстрира, че самият той има възприятие за дълг и за чест. Той е взел моралното си решение, други може би щяха да влязат в режим на опрощение. Човекът има достолепие и чест. Това съобщи вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. На въпрос допустимо ли е някогашният към този момент здравен министър да се върне отпред на ВМА, Каракачанов съобщи, че шеф на болничното заведение може да бъде единствено настоящ боен доктор. „ В момента, който е напуснал армията, с цел да стане министър. Няма по какъв начин да се върне назад отпред на ВМА”, изясни той пред bTV.

„ За да няма спекулации на следващия ден, предходната седмица съм разпоредил да се направи конкурс за нов шеф на ВМА”, сподели още Каракачанов.

Той разяснява и напрежението, което се сътвори в авиобаза „ Граф Игнатиево”. Каракачанов акцентира, че не е имало отвод водачите да летят. „ Не са отказали да носят бойно дежурство. Днес те летяха.
По всички правила те имат право да откажат образователните полети. Причината е ясна: в авиацията има рецесия, младите водачи не летят задоволително, с цел да натрупат опит. Не летят, тъй като в никакъв случай не е имало задоволително самолети, на които да летят. За тези самолети, които имат опция да летят, 4 от самолетите са с доста дребен запас на двигателите”, уточни военният министър.

„ Не одобрявам тезата, че това е бунт”, акцентира Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР