Facebook започна да блокира препратките към 3D чертежите и шаблоните

...
Facebook започна да блокира препратките към 3D чертежите и шаблоните
Коментари Харесай

Facebook започна да блокира линковете към 3D чертежите за печат на оръжие

Facebook стартира да блокира препратките към 3D чертежите и шаблоните за щемпел на оръжие. Причината е нарушение разпоредбите за продажби на артикули, разпространяването на които е лимитирано. Това са тютюневите произведения, стоките за възрастни, уредите за прикрито наблюдаване и шпионските устройства. Информацията е на EnGadget.
В края на месец юли в Съединени американски щати изтече периода на рестриктивните мерки за издание на 3D щемпел на оръжия. Новите правила бяха планувани да влязат в действие от 1 август. Но имаше промеждутъчен интервал от към седмица, през който конструкторът Коди Уилсън законно разгласява в своя уебсайт инструкциите за независимо отпечатване на разнородни огнестрелни оръжия благодарение на домакински 3D принтер.

Веднага по-късно 21 прокурора подадоха групов иск към държавното управление на Съединени американски щати за завръщането на ограничаването. Техният претекст бе, че това оръжие може да се окаже в ръцете на нарушители или психологично заболели хора.

Фейсбук вкара ограничаване за най-популярните уеб сайтове с триизмерни чертежи и макети на огнестрелно оръжие . При опит за слагане на линк към CodeIsFreeSpeech.com, където са оповестени чертежите на AR-15, Beretta и Defense Distributed’s Liberator, потребителят вижда многочислени известия за неточност. Забраната работи и във Фейсбук Messenger и Instagram.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР