Facebook забранява публикациите и групите, които промотират протестите срещу блокадите,

...
Facebook забранява публикациите и групите, които промотират протестите срещу блокадите,
Коментари Харесай

Facebook забранява публикациите за протести срещу противоепидемичните мерки

Facebook не разрешава изявленията и групите, които промотират митингите против блокадите, несъобразени с държавните наставления. Това се случва в миг, в който уредниците на тези събития се пробват да набират нови почитатели в обществената мрежа, предава Wall Street Journal.
Десетки митинги се състояха в последните дни, а участниците в тях недоволстват от наложените рестрикции за излизанията, като упорстват държавните управления да разрешат повече независимост за връщане към естествените интензивности, до момента в който пандемията от ковид отслабва.
Повечето събития бяха относително дребни, само че привлякоха огромно внимание в обществените мрежи, а дебатите за това по какъв начин и по кое време да бъдат отворени още веднъж стопанската система стават все по-политизирани.
Групи във Фейсбук, някои от които с хиляди членове, а някои ползващи съвсем еднакъв език в описанията си, се появиха в Съединени американски щати, в щати като Мичиган, Минесота и Пенсилвания. В това цифрово пространство групите показват терзанията си за това, което дефинират като все по-рестриктивни заповеди, наложени от щатските управляващи.
Забраната на Фейсбук не е ориентирана съответно към изявления за образуване на митинги против блокадите. Компанията твърди, че по-скоро не разрешава наличие, което популяризира събиранията на едно място на доста хора и не следва държавните насоки.
Говорителка на обществената мрежа твърди, че също по този начин се смъкват изказванията, които имат за цел да обезкуражат хората за лекуването на ковид или изясняват, че не са нужни защитни ограничения против разпространяването му.
Фейсбук е премахнала наличие, обвързвано с митинги против блокадите, които са планувани в Калифорния, Ню Джърси и Небраска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР