Facebook вижда сериозна конкуренция в лицето на TikTok, който е

...
Facebook вижда сериозна конкуренция в лицето на TikTok, който е
Коментари Харесай

Facebook ще се фокусира върху видео съдържанието

Facebook вижда сериозна конкуренция в лицето на TikTok, който е причина за намаляващ брой консуматори. В отговор компанията се пробва да прокара повече видеосъдържание в излъчванията на потребителите и пренасочва ресурсите от по-фокусирани върху текст артикули като раздела Новини и платформата за бюлетин.

Изпълнителният шеф на Фейсбук Кембъл Браун е съобщил на чиновниците за тази смяна в целите - „ повишение на фокуса върху построяването на по-стабилна стопанска система на основателите “.

Фейсбук започва News през 2019 година, като заплаща на организации като The New York Times и Washington Post да събират тяхното наличие. Разделът Новини съчетаваше подбрани от хора истории с алгоритмични рекомендации, до момента в който покупко-продажбите с новинарски издания бяха на стойност милиони долари. Сега се счита, че Фейсбук не е прекомерно заинтригуван от подновяването на тези контракти, макар че компанията към момента не е направила публично известие по въпроса.

Фейсбук Bulletin, в това време, започва предходната година като противник на Substack, a компанията притегли някои огромни имена за стартирането му, като създателя на бестселъри Малкълм Гладуел. Продуктът не направи голям възторг от този момент, а вместо това Фейсбук акцентира бавното му и „ свястно “ развиване. В обява в блог предходната година, една от дребното статистики, които компанията предложи за размера на Bulletin, беше, че „ половината от основателите на Bulletin имат над 1000 клиенти за безвъзмезден имейл, като доста от тях имат повече от 5000 и 10 000 – дребен брой, като се има поради големият размер на Фейсбук.

Новината за тази смяна на фокуса не би трябвало да е изненада. Още преди месец стана ясно Фейсбук възнамерява да направи в главния си логаритъм и да подчертава на видео наличието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР