Facebook спря да работи правилно. Своевременно същото се случи с

...
Facebook спря да работи правилно. Своевременно същото се случи с
Коментари Харесай

Срив: Facebook се бори с огромен технически проблем

Facebook спря да работи вярно. Своевременно същото се случи с WhatsApp и Instagram. Проблемът не стопира напълно услугите, а съответни техни функционалности.

Потребители на Фейсбук всеобщо рапортуват, че имат проблем с визуализацията на фотосите. В WhatsApp снимки, видео и гласови известия не се зареждат вярно и не могат да бъдат изтеглени на устройството. Подобни проблеми се появяват и при консуматори на Instagram – някои към този момент качени постове може да зареждат, само че видеа и фотоси не могат да се качват.

Докладите за проблем са от цяла Европа, Съединени американски щати, Южна Америка и Япония. Сайтът за следене на сходни произшествия, DownDetector, получава десетки хиляди недоволства от наранени консуматори на всеки час.

В началото на “Platform Status ” страницата на Фейсбук не се загатваше за проблем, по-късно се появи надпис „ Частичен срив “. Около 20:00 часа се появи малко по-подробна информация. Проблемът е в крайните точки на API-то на Фейсбук. Към момента на писането, статусът на повредата сочи, че техниците проверяват повода за срутва в елементи и скоро ще приложат решение.

Масово са наранени и услуги на трети лица за евакуиране на видео наличие от Фейсбук.

Последният път, когато се случи трите основни услуги на FB да се срутен, чакахме много часове, с цел да се върне всичко към обикновено действие. Тогава повода беше погрешно изменена настройка на сървърите. Тъй като другите услуги употребяват споделена инфраструктура, проблемите засягат всички тях. / Kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР