Facebook ще назначи хиляда служители във Великобритания, а целта на

...
Facebook ще назначи хиляда служители във Великобритания, а целта на
Коментари Харесай

Обратно на очакванията: Facebook залага на корпоративен растеж във Великобритания

Facebook ще назначи хиляда чиновници във Англия, а задачата на колоса е да усили интервенциите си в най-големия си инженерен център отвън Съединени американски щати, откакто страната напусне Европейския съюз, съобщи Reuters.

Повече от 50% от новозначените ще бъдат в областта на софтуерното създаване, в това число софтуерни инженери и експерти по данни, сподели вицепрезидентът на компанията за Европа, Близкия изток и Африка Никола Менделсон. Освен тях ще се търсят и експерти по продуктово създаване, и по сигурност.

Сред аргументите за увеличението на екипа в Лондон след Брекзит е обичайна мощ на страната в областта на технологиите и креативните промишлености. От друга страна, съгласно Менделсон държавното управление е осигурило задоволително изясненост тъкмо по какъв начин ще наподобява ситуацията, откакто странта се раздели с Европейския съюз.

" Правителството на Джонсън сподели доста ясно по какъв начин наподобява процеса, по тази причина ще продължим да влагаме в Лондон ", сподели тя. Самият министър председател разяснява, че решението на Фейсбук е " страхотна вест " и уточни, че държавното управление ще се стреми да трансформира Англия в най-сигурното място онлайн.

След увеличението на личния състав, общият брой на чиновниците на софтуерния колос на Острова ще нарасне до 4 хиляди души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР