Facebook сериозно разширява европейската си централа, отваряйки място за хиляди

...
Facebook сериозно разширява европейската си централа, отваряйки място за хиляди
Коментари Харесай

Facebook с нова по-голяма централа в Европа, може да наеме още 5000 души

Facebook съществено уголемява европейската си централа, отваряйки място за хиляди нови чиновници. Компанията е подписала дълготраен контракт за наем на нов кампус от 57 дка в ирландската столица Дъблин.

Тя ще употребява 4 пъти повече офисно пространство, в сравнение с до момента, което ще й разреши да наеме още 5000 чиновници, оповестява Yahoo Finance.

Дъблин, където Фейсбук сега има към 4000 чиновници, е централа за бизнеса на компанията в Европа, Близкия изток и Африка от близо 10 години.

Новият кампус ще бъде дом на нейните 60 ирландски екипа и отделите, занимаващи се с програмиране, киберсигурност, юридически въпроси, маркетингови и търговски действия.

Служителите в Дъблин работят и върху продуктите на компанията, свързани с Instagram, WhatsApp и Oculus.

" Тази забележителна инвестиция в 14-акров кампус с потенциал за още хиляди чиновници показва нашия ангажимент към Ирландия, нашето предпочитание да развиваме бизнеса си тук и да продължим да способстваме за стопанската система ", сподели в изказване ръководителят на Фейсбук Ирландия Гарет Ламби.

Преминаването към новата база от 81 000 кв. м в южната част на Дъблин ще се реализира в границите на 3 години и се чака да бъде приключено до 2022 година, отбелязва Ламби.

Настоящата централа на Фейсбук се намира в региона, където се обитава европейската централа на Гугъл, както и на няколко други софтуерни колоси. Компанията има чиновници и в друга офис постройка в Дъблин и разполага с център за данни на север от града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР