Facebook съди южнокорейска фирма с обвинението за незаконна употреба на

...
Facebook съди южнокорейска фирма с обвинението за незаконна употреба на
Коментари Харесай

На съд: Фейсбук обвини компания в злоупотреба с данни на потребители

Facebook съди южнокорейска компания с обвиняването за противозаконна приложимост на данни за маркетинг и реклама.

Социалната мрежа желае съдът да ѝ позволи да ревизира активността на Rankwave, с цел да се откри дали компанията е получила и вероятно - продавала потребителски данни.

Източник от " Facebook " е декларирал пред Би Би Си, че към момента не може да се каже какъв брой информация е изтекла и какъв брой консуматори са наранени. От мрежата споделят, че сегашните им дейности ще " изпратят обръщение на бизнесмените, че във " Facebook " сме съществени при използването на политиката ни ".

От " Facebook " разследвали практиките при потребление на данни на Rankwave с цел маркетинг и реклама от юни 2018 година до предишния месец. Оказало се, че компанията не е в положение да удостовери, че съблюдава разпоредбите на " Facebook ", коментира Джесика Ромеро от ръководството на обществената мрежа.

От Rankwave към момента не са коментирали жалбата, подадена в Калифорния в петък, в която " Facebook " упреква Rankwave в потреблението на минимум 30 разнообразни приложения, с цел да наблюдава и проучва мнения и лайкове на консуматори в страници на " Facebook ". От обществената медия предизвикват правосъдното гонене, след което ще изискат финансово обезщетение за нанесени вреди. Оттам настояват, че компанията е уязвила репутацията и публичното доверие във " Facebook ".

Случаят може би ще провокира съпоставяне с Cambridge Analytica, основаната във Англия компания, която употребява персонални данни от Facebook в интерес на политически акции. Разкритието провокира рецесия, която засегна съществено обществената мрежа.

В петък съоснователят и изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се срещна с френския президент Еманюел Макрон в Париж, с цел да обсъдят възможни регулации на обществените мрежи.

" Имаме потребност от нови правила за интернет, които ще дефинират отговорностите на фирмите и държавните управления ", сподели Зукърбърг пред френския тв канал France 2 след срещата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР