Facebook планира да наеме 10 000 души в Европейския съюз,

...
Facebook планира да наеме 10 000 души в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Facebook ще наеме 10 000 души от ЕС за изграждане на метавселена

Facebook възнамерява да наеме 10 000 души в Европейския съюз, с цел да разработят по този начин наречената метавселена, собщи BBC.

Метавселената е онлайн свят, в който хората могат да играят, да работят и да поддържат връзка във виртуална среда, като постоянно употребяват VR слушалки.

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг е водещ последовател за използване на тази идея.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гигантът в обществените медии Фейсбук се готви да сътвори пър...

Съобщението идва, когато Фейсбук работи по последствията от нездравословен скандал и компанията е изправена пред засилени апели за контролиране, с цел да се ограничи въздействието й.

" Метавселената има капацитета да помогне за отключване на достъпа до нови креативен, обществени и стопански благоприятни условия. И европейците ще я оформят още през цялото време ", се споделя в обява на Фейсбук, съобщи БГНЕС.

Новите работни места, които се разкриват през идващите 5 години, ще включват „ високоспециализирани инженери “.

Инвестирането в Европейски Съюз предлага доста преимущества, в това число достъп до огромен потребителски пазар, първокласни университети и висококачествени гении, оповестява Фейсбук.

Компанията на Зукърбърг направи построяването на метавселената един от огромните си цели.

Въпреки практиката си на изкупуване конкурентните компании, от Фейсбук настояват, че метавселената „ няма да бъде построена за една нощ от една компания “ и дават обещание да си сътрудничат с други компании.

Наскоро тя влага 50 млн. $ във финансиране на организации с нестопанска цел, с цел да помогне за „ виновното създаване на метавселената “.

Но счита, че същинската концепция за метавселената ще отнеме още 10 до 15 години.

Някои критици споделят, че това последно известие е предопределено да възвърне репутацията на компанията и да отклони вниманието на обществеността от поредност от увреждащи репутацията на компания кавги през последните месеци.

Това включваше разобличенията на Франсис Хауген, която работеше като продуктов управител във Фейсбук.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР