Facebook е премахнал публикации, съдържащи линкове към сайта на Асоциацията

...
Facebook е премахнал публикации, съдържащи линкове към сайта на Асоциацията
Коментари Харесай

Божанов: Зловредна приставка е причината за премахнатите от Facebook постове на АЕЖ

Facebook е премахнал изявления, съдържащи линкове към уеб страницата на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) и платформата за инспекция на обстоятелства Factcheck, откакто е открил, че те са инфектирани със зловредна приставка (плъгин - б.ред.). Такова пояснение дава депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов.

Във своя обява във Фейсбук той изяснява, че на уеб страниците на АЕЖ и Factcheck е качензловреден плъгин за Wordpress - платформата за ръководство на наличие, която и двете организации употребяват. По думите на Божанов, единствено по себе си това е " вярно деяние " от страна на софтуерния колос и казусът не е в модераторските практики на платформата.

През последните дни от обществената мрежа всеобщо биват сваляни изявления с линкове към двата уеб страницата. Затова алармираха както консуматори, по този начин и представители на АЕЖ:

" Наши почитатели са получили известие, че техни постове с връзки към тези два уеб страницата са изтрити. В момента екипът ни изследва въпроса и открива дали става дума за механически проблем. Надяваме се скоро изявленията да бъдат възобновени ", показаха по-рано от организацията.

Според Божанов към момента следва да бъде отговорено на няколко въпроса:
Защо Фейсбук не изпраща вести на административните или така наречен abuse имейли на домейните или на хостинг доставчиците (попитал съм ги вече)Ще възстановят ли цялото изтрито наличие откакто към този момент няма злотворен плъгин?Как са били компрометирани уеб страниците и дали офанзивата е целенасочена по отношение на ясните проевропейски позиции на АЕЖ и с това, че Factcheck опровергава кремълски пропагандни разкази, или е най-обикновен вирус с комерсиална цел?
По-рано от АЕЖ оповестиха, че са в връзка с Meta и се работи по изясняването на казуса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР