Фабриката за шоколад на Дана Мроух е рядкост в Кот

...
Фабриката за шоколад на Дана Мроух е рядкост в Кот
Коментари Харесай

Къде се прави органичен шоколад с велосипед?

Фабриката за шоколад на Дана Мроух е необичайност в Кот д` Ивоар, освен тъй като в нея се вършат органични съвършени дребни шоколади.

На средата на етажа в Mon Choco " s factory стои голямо тежко колело, заобиколено от тави, цялостни с какаови зърна, написа Reuters. Велосипедът е с механизъм, който смила зърната. Те се слагат във фуния, прикрепена към колелото и се трансформират в паста, посредством мелницата, задействана от въртенето на педалите.

Мроу, която е 40-годишна котдивоарка с френско-ливански генезис следи деликатно процеса - от подбирането на положителни какаови зърна до превръщането им в органични екологично чисти шоколадови блокчета.

" Ние в действителност не желаеме да оказваме отрицателно въздействие върху околната среда. Затова се стараем да използваме допустимо минимум електричество. Моят шоколад се състои от 70% какао и 30% кафява захар. Не прибавяме какаово или различен тип растително масло, а единствено сурово какао и захар ", изяснява притежателят на фабриката.

Какаовата индустрия е опасност за околната среда, защото с цел да се засеят плантации, се изсичат доста гори. Това води до обезлесяване. Организациите за отбрана на екологията споделят, че Кот д`Ивоар може да остане без гори до 2034 година.

Органичните какаови култури се намират мъчно в страната, защото множеството от фермерите употребяват химикали и инсектициди.

В резултат на това производството на органически шоколад е скъпо и обслужва най-вече европейския пазар. Шоколадите Mon Choco се продават за към $2,60, което ги прави недостъпни за локалните поданици.
 Снимка 412506
Източник:

Практики, сходни на тази на Mon Choc в производството, се срещат в Кот д`Ивоар, само че те поемат единствено 5000 тона зърна годишно в страна, която създава повече от 2 милиона тона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР