Езикът на тялото – всеки ден във всеки един миг,

...
Езикът на тялото – всеки ден във всеки един миг,
Коментари Харесай

Ето как правите лошо впечатление с езика на тялото

Езикът на тялото – всеки ден във всеки един момент, всеки наш жест е език на тялото. Той е част от връзката с близки, обичания човек, сътрудници, непознати. Това е невербалният ни метод на връзка. Също като думите, които употребяваме, нашият език на тялото ни показва в позитивна или негативна светлина. Вижте кое с изключение на ръкостискането с половин ръка, прави неприятно усещане и е добре да го поправите.
Не се усмихвате
В обществените взаимоотношения усмивката е превъзходен метод да покажем своята убеденост и неприкритост. Дори в публични обстановки е значимо да изглеждаме приветливи. Искрената усмивка ни оказва помощ по доста способи – одобряват ни по-добре, харесвани сме, могат да ни поканят на втора среща. Важно е несъмнено, да не сме подправени, тъй като неистинската усмивка постоянно се вижда.
Разтриване на шията
Този език на тялото може да ви наподобява почтен жест, с който да облекчите схващането в шията, напрежението. Но в случай че го вършиме измежду хора, които не са ви доста близки, това може да се пояснява като безпокойствие в обществена обстановка, дискомфорт/неприязън с хората, с които поддържате връзка.

Игра с очите
Начинът, по който използваме очите си по време на диалог, може доста да покаже за отношението ни към обстановката. Ако до момента в който разговаряте с някого погледът ви не е в множеството време фокусиран към събеседника ви, а блуждае в близост, постоянно бяга от неговия взор, то тогава, този език на тялото може да бъде тълкуван като досада, неспокойствие, противоречие, жлъч, търсите различен човек в близост, с който да разговаряте.
Лоша стойка на тялото
Лошата стойка на тялото, било то когато сте седнали или изправени, също е език на тялото, който е добре да избягвате. Тя дава негативна информация за вас, като неприемане на провокациите, липса на сила и възторг да проведете диалога, досада.
Игра с косата
По време на всеки диалог би трябвало да избягвате да играете с косата си. Това отвлича вашето внимание от диалога. Дори и в интимна конюнктура се предлага жестовете с косите да са еднократни. Да заметнете косата си леко игриво. В служебна конюнктура честото пипане на косата е симптом на раздразнителност, неустановеност, досада, а може да се одобри неправилно и за флирт, написа az-jenata.bg
Кръстосване на крайници и ръце
Много хора го вършат по време на диалог. Избягвайте този език на тялото си, защото може да бъде разяснен в смисъл че нямате предпочитание да разговаряте, че изграждате нещо като защитна стена, че се чувствате неприятно в тази обстановка, като че ли не сте отворени за взаимоотношение с другите. Избягвайте този език на тялото, когато се намирате във официална конюнктура.
Лоша походка
Също като стойката по време на диалог, неприятната походка е различен език на тялото, който е добре да поправите. Начинът, по който се движите, въздейства на усещанията на хората за вас. Хората, които вървят изправени, с леко повдигната брадичка да вземем за пример, се възприемат като по-уверени. От друга страна прегърбването, тътренето на краката, наведената глава, кара останалите да ви възприемат като персона с ниско самочувствие, индикатор е за раздразнителност, боязън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР