Ейми Уанхаус такава, каквато малцина са я виждали - без

...
Ейми Уанхаус такава, каквато малцина са я виждали - без
Коментари Харесай

Нова книга, посветена на Ейми Уайнхаус

Ейми Уанхаус такава, каквато малко на брой са я виждали - без нормалния й висок кок и театрални облекла, рядко гримирана, усмихната и без опиати към себе си. Подобни фрагменти събира албумът Amy Winehouse, излязъл неотдавна от издателство Taschen.

 Снимка 373051

Снимките са на младия фотограф Блейк Ууд, който едвам 22-годишен стартира да прави портрети на певицата на и отвън сцената. Двамата са извънредно близки и това е повода да забележим живота на починалата Ейми в годините след триумфа на албума й Back to Black по метод, по какъвто до момента не сме си я представяли.

 Снимка 373052

От концертни осъществявания в Париж през подготовки в домашното й студио в Камдън, Лондон до дългата им обща почивка в Сейнт Лусиа - албумът с 85 цветни и чернобели фотографии е образен дневник на всекидневието на една от най-талантливите модерни джаз певици.

 Снимка 373053

Блейк Ууд изчаква да минат години след гибелта й, преди да реши да покаже фотосите си на света. " Осъзнах, че някои неща би трябвало да бъдат показани. По време на живота си тя толкоз постоянно беше третирана зле от медиите. Това е методът ми да продължа да се боря за нея, " споделя фотографът не без страст.

 Снимка 373049

" Ейми имаше толкоз доста лица. Сякаш е осем разнообразни индивида, които обаче живеят дружно и всичките те са тя, " споделя Ууд. Най-любопитни са точно фотосите му от Сейнт Лусиа, където Ейми прекарва половин година, с цел да се почисти от хероина. На корицата на книгата е точно фотография от острова, на която Ейми язди кон по плажа с съвсем царско достойнство.

 Снимка 373054

Текстът към фотосите е дело на Нанси Джо Сейлс, публицист на Vanity Fair и The Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР