Евтаназията е пропорционална мярка, ако има чума. Някой доказа ли,

...
Евтаназията е пропорционална мярка, ако има чума. Някой доказа ли,
Коментари Харесай

Някой видял ли е резултати от изследванията за чума, пита евродепутатът Неков

" Евтаназията е пропорционална мярка, в случай че има чума. Някой потвърди ли, че има чума? Вие видяхте ли резултати? " Това попита евродепутатът Момчил Неков пред Българска национална телевизия.

По думите на Неков в такива случаи има европейско законодателство, което би трябвало да се съблюдава прецизно, а това в България не е било направено. Според евродепутата европейското законодателство гласи, че в случай че има потвърден случай на чума в обещано стадо, то цялото стадо се евтаназира. В радиус от 3 километра от потвърдено инфектираното животно всички стада се слагат под карантина. В рамките на 10 километра - животните се слагат под наблюдаване.

Това в България не беше направено, безапелационен е Неков. По думите му дейностите на управляващите ни са под всякаква рецензия - "... взимат се проби от животни от хора без баджове, без документи, без да се показват, без нищо. В същото време хората се опасяват, стачкуват ".

" Настоявам да се изкарат резултатите от анализите и от самостоятелната лаборатория във Франция ", отсече евродепутатът.
Според него въпросната референтна лаборатория е много съмнителна. Лабораторията имала уебсайт и е-поща, само че нищо друго, нямало и посочен телефон. Имало клюки и че тя е финансирана с планове. Според Неков една лаборатория би трябвало да бъде държавна и надеждна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР