Еврозоната има нужда от общ бюджет, за да се увеличат

...
Еврозоната има нужда от общ бюджет, за да се увеличат
Коментари Харесай

Шулц: Еврозоната има нужда от общ бюджет

Еврозоната има потребност от общ бюджет, с цел да се усилят вложенията, а Германия би трябвало да бъде готова да направи повече в Европа, вероятно като усили финансовия си принос за блока. Това съобщи през днешния ден Мартин Шулц, който е претендент на немските социалдемократи за канцлер на Германия.

" Германия е велика страна. Германия обаче може да направи повече, " уточни Шулц в показания през днешния ден документ, представляващ проекта му за съвременна Германия и по-добра Европа в 10 точки.

Шулц, който е някогашен ръководител на Европейския парламент, съобщи, че страните отвън еврозоната не би трябвало да могат да постановат несъгласие върху по-нататъшната интеграция на единния европейски валутен съюз, а на тези, които подценяват солидарността по значими въпроси би трябвало да им бъдат наложени финансови наказания.

Шулц се надява да победи немския канцлер Ангела Меркел на изборите на 24 септември, само че левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), която е част от ръководещата коалиция, стартира да изостава в изследванията на публичното мнение, откакто бе набрала скорост при номинацията на Шулц през януари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР