Еврозона. Сега: Менда Стоянова: Ако ни откажат влизане в ERM-2,

...
Еврозона. Сега: Менда Стоянова: Ако ни откажат влизане в ERM-2,
Коментари Харесай

Ако ни откажат влизане в ERM-2, това ще бъде много лош сигнал за целия ЕС; 7 ранени при верижен сблъсък край Пловдив

Еврозона.

" Сега ":

Менда Стоянова: Ако ни откажат влизане в ERM-2, това ще бъде доста неприятен сигнал за целия Европейски Съюз

Ако на страната ни откажат влизане в " чакалнята " на еврозоната със субективни причини, които не са част от изискванията една страна да бъде член на еврозоната и част от ERM-2, това ще бъде доста неприятен сигнал освен към българите, а към целия Европейски съюз. Това съобщи в предаването " Неделя 150 " на БНР Менда Стоянова, ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание. " Ще бъде сигнал за двойни стандарти, сигнал за нееднозначно третиранe. Затова за мен е доста значимо ние да подадем молбата и да пожелаеме явен и безапелационен отговор - от политиците и от Европейската централна банка ", уточни тя.

В коментар по поръчката на финансовия министър Владислав Горанов до края на юни страната ни да внесе молбата си за влизане в " чакалнята " на еврозоната, Менда Стоянова посочи, че държавното управление би трябвало да съблюдава своето декларирано заричане и да подаде молбата.

Разстрел.

" 24 Часа ":

Четири патрона в главата на хазартен необут, до момента в който чака 22-годишна хубавица за вечеря

54-годишният притежател на
казина Коста Алексиев Николов-Маджурина от Нова загора и 22-годишната Симона Тонева Тодорова от Дряново - негова служителка и другарка, отивали на вечеря в първокласен ресторант в Слънчев бряг, когато убиец ги залял с дъжд от патрони.

Убиецът първо стрелял по хазартния необут, който изчаквал Симона в първокласния си мерцедес, S класа, спрян на спешни пред комплекс " Сън вилидж ".

Килърът се доближил пешком до мерцедеса и стрелял от упор по Коста, който седял на шофьорската седалка. Четири патрона попаднали в главата на хазартния необут, който умрял намясто, научи " 24 часа ".

Отзад в колата имало двама мъже, те по знамение се отървали невредими.

В момента на стрелбата Симона излизала от " Сън вилидж ", в който хазартният необут имал апартамент. Приближавайки към мерцедеса, спрян на няколко крачки от входа на комплекса, Симона видяла по какъв начин мъж стреля по Коста.

" Момичето се развика: " Не, недей, недей! ", само че килърът се обърна и стреля в главата ѝ.

Инцидент.

" Монитор ":

Малък аероплан падна край Казанлък, двама са ранени

Малък ултралек аероплан е паднал край Казанлък малко преди обед. По първична информация двама души са ранени, заяви NOVA.

Самолетът през днешния ден е трябвало да прелети над Казанлък във връзка закриването на Празника на розата. В центъра на града са се събрали над 5000 души за празничното шествие.

Катастрофа.

" 24 Часа ":

7 ранени при верижен конфликт край Пловдив

7 души са потърпевши при верижна злополука през днешния ден сред пловдивските села Граф Игнатиево и Труд, оповестиха от полицията. Сигналът за случая е получен в 15:35 часа.

" Рено " било ударено откъм гърба от " форд ", а той пък - от движеща се зад него " мазда ". Пострадалите са откарани в болница за прегледи.

Шофьорите на трите коли са родени през 1991 година, 1982 година и 1976 година Най-младият е дал позитивна проба за опиати. Единият от водачите е с негативна алкохолна проба. Чакат се резултатите и за втроия.

Изпит.

" Монитор ":

Кандидат-студенти писаха есе по френски нобелист

Над 1500 кандидат-студентите размишляваха върху мисъл на френския нобелист Андре Жид. Явилите се на изпита по български език и литература на втората сесия в Софийски университет писаха есе на тематика " По-добре да те ненавиждат за това, което си, в сравнение с да те обичат за това, което не си ".

За една част от бъдещите ученици на Алма матер френският публицист не се оказа сложен. " Спрямо предходната тематика (б.а. на първата сесия есето беше по Далчев) тази беше доста по-приятна и имаше какво да се написа повече. ", показа една от кандидат-студентките пред " Монитор ". " Според мен днешно време всеки се пробва да се хареса на всеки и това не е методът, би трябвало да бъдем себе си и да не го забравяме. Това е едно доста значимо предписание в живота. ", включваше нейната теза. Тя се надявам на по-добри резултати, защото предния път не е останала удовлетворена. Друга кандидат-студентка пък се беше върнала в спомените си в детството, с цел да направи съпоставяне с сегашното в есето си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР