Евротурнирите по футбол трябва да приключат до 3 август. Това

...
Евротурнирите по футбол трябва да приключат до 3 август. Това
Коментари Харесай

Ясно е кога ще приключат евротурнирите

Евротурнирите по футбол би трябвало да приключат до 3 август. Това разгласи през днешния ден пред немската ZDF Александър Чеферин, президент на УЕФА. 

Заради епидемията от ковид всички футболни шампионати в Европа, като се изключи белгийското, бяха спрени. Към този миг не е ясно тъкмо по кое време футболът на остарелия континент ще бъде обновен и по какъв метод сезонът ще бъде доигран.

 „ Европейските клубни шампионати би трябвало да завършат до 3 август. Намираме се в невиждана обстановка и по тази причина е нужно да сме гъвкави. Ако рецесията завърши по-рано от предстоящото, надлежно и мачовете ще стартират по-рано “, разяснява Чеферин.

„ Може да се играе в досегашния формат или да прибегнем до елиминации в един мач. В този случай разновидностите са чоп за домакинство или дуелът да се организира на безпристрастен терен. Засега финалната осмица или четворка е единствено алтернатива ", изясни президентът на УЕФА.

„ Единственото неверно решение е да се играе по метод, грозящ здравето на играчите, почитателите и съдиите. Но в случай че е безвредно, не виждам проблем. Спортът носи сила, имаме потребност от него. Хората са нервни и тревожни. Футболът е сериозна промишленост, от голяма важност е за хората, макар че сега суперзвездите са лекарите и медицинските сестри “, приключи Чеферин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР