Еврото изпрати най-спокойната си година досега на фона на трайно

...
Еврото изпрати най-спокойната си година досега на фона на трайно
Коментари Харесай

Еврото изпрати най-спокойната си година

Еврото изпрати най-спокойната си година до момента на фона на трайно слабата стопанска система на Европа и непрекъснатите политически безредици, написа в собствен разбор The Wall Street Journal. А и наподобява, че валутните наблюдаващи считат, че спокойствието може да продължи, предава investor.bg.

Въпреки слабата 2019 година за европейския стопански напредък доходността на държавните облигации беше на отрицателна територия, а цялата година мина под знака на драмата към излизането на Англия от Европейския съюз. На този декор общата валута имаше най-тесния си диапазон на търговия по отношение на $ през цялата година от основаването си през 1999 година

Еврото в никакъв случай не се е търгувало по отношение на $ под 1.09 $ или над 1.15 $, т.е. в диапазона от към 6 процентни пункта сред най-високите и най-ниските му равнища. Средно еврото се е търгувало с диапазона от 18 процентни пункта нагоре и надолу по отношение на $ през своя интервал на битие от 20 години. В момента едно евро се търгува на равнище от към 1.12 $.

„ Едно от обясненията за спокойствието е, че Федералният запас и Европейската централна банка подтиква стопанските системи си едновременно “, разяснява Лий Хардман, валутен анализатор в японската банка MUFG. Според него когато всички централни банки се движат в една и съща посока, това би могло да помогне за понижаване на волатилността на валутните пазари.

Наблюдаваният през предходната година диапазон при двойката евро/долар притисна европейската валута до най-слабата й стойност по отношение на зелените пари от години. По-бавният стопански напредък по отношение на Съединени американски щати и продължителният интервал на негативни лихви в еврозоната са измежду факторите, които ще продължат да задържат еврото през идната година.

В същото време доларът резервира относителната си мощ по отношение на множеството валути през 2019 година, защото американската стопанска система се оправя по-добре от останалата част от света.

Според осреднените оценки на валутните стратези еврото ще нарастне през идната година, въпреки и не доста. Консенсусната прогноза е в края на 2020 година еврото да се разменя против 1.15 $, сочи изследване на Refinitiv измежду разнообразни банки, което е растеж от 3% по отношение на сегашните му равнища.

Пол Робсън от NatWest Markets даже предлага на клиентите си да залагат на еврото, защото съгласно него настроенията на пазара към европейската стопанска система са прекомерно песимистични. Робсън счита, че еврото може да нарастне до 1.15 или 1.20 по отношение на $ до края на 2020 година Част от поддръжката съгласно него ще пристигна от по-добрия напредък на фона на увеличените европейски държавни разноски през идната година.

Според някои анализатори даже малцина положителни вести ще са задоволителни да накарат еврото да увеличи цената си.

Джордан Рочестър, валутен пълководец в японската банка Nomura чака еврото да се разменя на равнище от 1.16 $ в края на 2020 година Според него даже може да се види и по-голямо повишаване според от хода на изборите в Съединени американски щати и при намаляване на $. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР