Евросъюзът завърши закупуването на медицинско оборудване, необходимо срещу коронавируса, обяви

...
Евросъюзът завърши закупуването на медицинско оборудване, необходимо срещу коронавируса, обяви
Коментари Харесай

ЕС купи оборудването срещу епидемията

Евросъюзът приключи закупуването на здравно съоръжение, належащо против ковид, разгласи председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен за испанския в. " Ел Паис ". По думите й страните-членки към този момент могат да получат декларираното количество здравно съоръжение.

Председателят на ПАСЕ Pик Дeймc пpизoвa държавните управления в Европейски Съюз дa cпaзвaт cтpиктнo EвpoпeйcКaтa кoнвeнция зa пpaвaтa нa чoвeкa при cпeшни мepки против болестта. По думите му авapийнитe пpaвoмoщия важат единствено за цeлитe, зaради кoитo ca въведени, a cпeшнитe мepки не би трябвало да надвишават пpoдължитeлнocттa нa извънpeднoтo пoлoжeниe.

Испания е следващата страна, отчела личен антирекорд на смъртните случаи за ден - над 700. В страната има 47 610 случая на зараза, умряли са 3 434 души, а 5367 са излекувани. Отделно бяха арестувани 900 души поради нарушавания на карантинните ограничения, издадена е и първата присъда от 4 месеца затвор за такива нарушавания.

Италия заяви за нови 743 смъртни случая за ден, предходните два дни те бяха спаднали. Заразените са 69 176, излекувани са 8 326, а умрелите са 4178 души. Затвор от 1 до 5 години за лицата, които съзнателно не съблюдават наложителната домашна карантина, плануват новите ограничения, утвърдени от Рим.

Варшава опроверга известието на съветския парламентарист Алексей Пушков, че била забранила полет над Полша на съветски боен аероплан с филантропична помощ за Италия. Според държавното управление Русия даже не се е обръщала с искане за полет над полска територия. Варшава прикани съветските медии " по-внимателно да ревизират източниците си на информация ".

В Гърция полицията санкции 766 извършители на домашната изолираност, санкцията е 150 евро. Разрешено е да се излиза единствено за отиване на работа, за хранителни артикули, до аптеката и при лекаря, за разхождане на домашни любимци или самостоятелни физически извършения навън. Гърция към този момент ползва икономическите ограничения в поддръжка на компаниите и семействата. 800 евро ще получат лицата, които са били принудени да спрат работа болести болестта. Българите в сходно състояние ще получават безлихвени заеми в размер на 1500 лева (760 евро). Банките приканват компаниите и кредитополучателите да сключат съглашения за разсрочване на вноските по заеми. Процедурата става по телефона без наличието на кредитополучателите в банковите клонове. Разсрочват се вноските и на лица, които са били постоянни платци до момента.

В Северна Македония ще глобяват за далавера с 8000 евро юридическо лице и с 2400 евро физическо лице. Замразени са цените на главните хранителни артикули, неразрешен е износът на брашно и пшеница.

Съединени американски щати могат да изразходват към 6 трилиона $ за намаляване на икономическите последствия от епидемията, заяви шефът на Националния стопански съвет на Белия дом Лорънс Кудлоу, представен от ТАСС. " Целият пакет е почти от 6 трилиона: 2 трилиона директна помощ, към 4 трилиона са средства, които Федералният запас може да отпусне като заеми, сподели той. За двата трилиона се договориха във вторник Сенатът и Белият. Сумата е предопределена за служащи, предприятия и здравна система, наранени от болестта. На възрастните лица ще бъдат платени еднократно по 1200 $, а за дете по 500. Освободените в отпуск служащи ще получат сумата за безработица плюс добавка от 600 $ на седмица. Компаниите ще могат да отсрочат заплащането на налога върху заплатите в размер на 6,2 на 100.

В особено послание към нацията Владимир Путин разгласи идната седмица за неработна, като заплатите се резервират.

Исландец се оказа първия случай в света на пациент с двойна зараза на КОВИД-19. Единият вирус имал характерна разновидност, а другият - не. Всички хора, които мъжът е заразил, са прихванали единствено вируса с разновидността. Исландия има над 600 инфектирани и 2 смъртни случая.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР